Andelsbo

Andelsbo er et boligkoncept, hvor man ejer en andel af en boligforening. Man betaler en fast månedlig ydelse, og har dermed adgang til at bo i en bolig, som man ellers ikke ville kunne betale for. Andelsboligforeningerne er selvstændige, og dermed også ansvarlige for vedligeholdelse af bygningerne, forsikringer og lignende. Andelsbo er også en virksomhed der administrerer andelsboligforeninger.

Find andelsbo i hele Danmark

Når man bor i en andelsboligforening er det vigtigt at man har styr på ejendommen, foreningen, en eventuel gård, administrationen af foreningen, sin ejendomsadministration, sine advokater spledes at man sikrer at forening og boliger dels ikke havner i problemer og så man altid kan gennemføre et salg af en andel.

Hvad er en andelsbolig?

En andelsbolig er en bolig, der ejes af en andelsboligforening. Andelsboligforeninger er nonprofitorganisationer, der ejes af deres medlemmer - de andelshavere. Andelsboliger er almindeligvis lejligheder, men kan også være rækkehuse eller enfamiliehuse.

Andelsboliger adskiller sig fra ejerlejligheder ved, at andelshaveren ikke ejer den fysiske bolig, men kun andelen i andelsboligforeningen. Andelsboligforeningjer således boligen, og andelshaveren har brugsretten til boligen.

Hvordan fungerer en andelsboligforening?

En andelsboligforening fungerer som en slags mini-fællesskab, hvor alle andelshavere er med til at bestemme, hvordan foreningen skal drives. Alle andelshavere har én stemme, uanset hvor stor andelen i foreningen er.

Andelsboligforeninger har typisk et årligt generalforsamlingsmøde, hvor der bl.a. vælges bestyrelse og besluttes, hvilke forbedringer der skal ske i boligafdelingen. Bestyrelsen er ansvarlig for at drive foreningen, og de fleste andelsboligforeninger har også en daglig leder, der tager sig af den praktiske drift.

Andelsboligforeningerne er selvstændige, nonprofitorganisationer, der ikke tjener penge til andet end at drive boligafdelingen. Overskud går tilbage til andelshaverne i form af forbedringer af boligafdelingen eller tilbagebetaling af andelen, når andelshaveren fratræder andelsboligen.

Hvilke fordele er der ved at bo i en andelsbolig?

Der er mange fordele ved at bo i en andelsbolig. For det første er andelsboliger ofte billigere end almindelige boliger, da man kun betaler for den bolig, man faktisk bor i. Derudover er andelsboliger ofte beliggende i gode områder med masser af fællesfaciliteter, som f.eks. swimmingpools, tennisbaner og fitnesscentre. Endelig er andelsboliger ofte mere sociale steder at bo, da man har mulighed for at møde andre andelshavere og blive en del af en fællesskab.

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber andelsbolig?

Andelsboligforeningen juridiske ejer af andelsboligeng andelshaveren er medlem af foreningen. Andelsboligforeningen består af andelshavere, der ejer andele i foreningen. Andelshaveren har ikke ejerretten til andelsboligen, men har lejeret og brugsretten til andelsboligen.

Andelsboligforeningen er forpligtet til at føre tilsyn med andelsboligen, og andelshavernes lejligheder skal være i god stand. Andelsboligforeningen skal også sørge for, at andelsboligen bliver vedligeholdt, og at der er penge til at betale for vedligeholdelsen.

Andelsboligforeningen skal have en forsikring, der dækker andelsboligen, og andelshavernes lejligheder skal også være forsikret. Andelshavernes forsikring dækker ikke andelsboligen.

Andelsboligforeningen skal have en bankkonto, og andelshavernes lejligheder skal være i banken. Andelshavernes bankkonto dækker ikke andelsboligen.

Andelsboligforeningen skal have en egenkapital, og andelshavernes lejligheder skal være i egenkapitalen. Andelshavernes egenkapital dækker ikke andelsboligen.

Andelsboligforeningen skal have en budget, og andelshavernes lejligheder skal være i budgettet. Andelshavernes budget dækker ikke andelsboligen.

Andelsboligforeningen skal have en regnskabsår, og andelshavernes lejligheder skal være i regnskabsåret. Andelshavernes regnskab dækker ikke andelsboligen.

Andelsboliger til salg

På Andelsboliger.dk finder du tusindvis af ledige andelsboliger. Brug vores søgefunktion øverst på siden til at søge efter andelslejligheder i København, Århus, Odense, Ålborg og resten af Danmark. Opret dig som boligsøger ved at klikke på "Sign up" øverst på siden, og få besked om nye andelsboliger der matcher din søgning. Opret en Boligsøgerannonce og beskriv hvilken bolig du søger, så boligudbydere der er oprettet på Andelsboliger kan kontakte dig med tilbud på boliger der matcher dine behov. Start din boligsøgning på Andelsboliger.dk!

Find andelsboliger til salg

Leder du efter en andelsbolig til salg? Så er du kommet til det rette sted! Vi har et kæmpe udvalg og er altid opdateret med de nyeste andelsboliger, og du kan oprette en søgeagent så du får besked når der udbydes en ny bolig til salg der passer til dig. Du kan se alle de aktuelle andelsboliger til salg - andelslejligheder og andelsrækkehuse - på listen herover.

Klik på overskriften ud for hver bolig for at læse mere. Søger du bestemte typer andelsboliger, så brug søgefunktionen til at indsnævre din søgning. Her kan du søge efter størrelse og salgspris, og tilføje flere byer til din søgning.

Tilmeld dig som boligsøger og få besked om nye andelsboliger til salg 

Vores boligsøgemaskine er altid opdateret med de nyeste andelsboliger til salg. Du kan oprette dig som boligsøger ved at trykke her - så får du besked når der kommer nye andelsboliger til salg som matcher dine søgekriterier.