Andelsboliger i København er mere populære end nogensinde

Er man på jagt efter andelsboliger i København, skal man søge med lynets hast. Der er nemlig rekord få andelsboliger udbudt til salg og især andelslejligheder i København bliver revet væk. Har du mod på at kaste dig ud i kapløbet om en andelsbolig i København, er der her 10 gode råd, du kan tage med i din søgning efter andelsboliger i København.
13. marts 2021 | Skrevet af: Redaktionen
Andelsboliger i København er mere populære end nogensinde

”Tænk dig om og undersøg din økonomi grundigt” – et klassisk råd til boligkøbere, når de skal til at investere i en andelsbolig. Er man på jagt efter andelsboliger i København, skal man søge med lynets hast. Der er nemlig rekord få andelsboliger udbudt til salg og især andelslejligheder i København bliver revet væk. Liggetiden på andelsboliger i København er også, grundet den store efterspørgsel, blevet forkortet.
Andelsboligernes popularitet skyldes, at de ofte er prismæssigt attraktive og beregninger viser også, at andelsboliger generelt er billigere end både ejerboliger og lejeboliger. Priserne på ejerboliger gør det især svært for unge, at være en del af boligmarkedet i København, og her kan andelslejligheder være svaret. Andelsboligmarkedet har gennem tiden været genstand for heftig kritik, og flere gange er markedet for andelsboliger blevet erklæret død, men nu rives andelsboligerne ned fra hylderne.

Har du mod på at kaste dig ud i kapløbet om en andelsbolig i København, er der her 10 gode råd, du kan tage med i din søgning efter andelsboliger i København:

  1. Brug tid på at undersøge markedet for andelsboliger i København. Det er vigtigt, man er velforberedt når man skal til at investere i en andelslejlighed, da det ikke er et simpelt køb. På Andelsboliger.dk kan du nemt få et overblik over alle ledige andelsboliger til salg i København.
  2. Det er altid en god ide, at få et købebevis for andelseboliger, så du kan bevise over for sælger, at du er i stand til at købe andelslejligheden. Ofte er køberbeviset også et tegn på, at banken har godkendt den enkelte andelsforening og økonomien i den, hvilket giver en tryghed for køberen.
  3. Når du har fundet en andelsbolig, som passer til dine ønsker, skal du bede om de relevante papirer; foreningens regnskab, referat fra generalforsamlingen og vedtægter. Det er vigtigt, at man forholder sig til andelsforeningen forhold, som ofte er svært at gennemskue.
  4. Sæt dig ind i foreningens økonomi. Vær især opmærksom på, hvilke lån foreningen har, og om driften løber rundt.
  5. Hvis du finder en andelslejlighed, så undersøg de nærliggende områder og ring evt. på hos naboen og hør dem, om deres erfaring med andelsboligforeningen. Beliggenheden er også afgørende i forhold til prisen og man kan tit vurdere, om andelsboligen er prissat korrekt ved at sammenligne med andre andelsboliger, der ligger i København.
  6. Brug eventuelt boligsøgemaskinen, Andelsboliger.dk, https://www.Andelsboliger.dk/andelsbolig.aspx til at tjekke salgspriserne på lignende andelsboliger i området.
  7. Når du køber andelsbolig, er det også en god idé at se på ejendommens generelle stand. Hvor er der fejl og mangler? Skal der bruges økonomi på større vedligeholdelsesarbejder, som der ikke er med i budgettet? Mange foreninger har en vedligeholdelsesplan til ejendommen, som du kan bede om og se.
  8. Undersøg altid vedtægterne - er der for eksempel forbud mod udlejning ved ophold i udlandet. Se også efter, om der er særlige forhold i ordensreglerne, fx. forbud mod at holde husdyr i andelslejligheden eller andet.
  9.  Sørg også altid for at måle lejligheden op, så du er sikker på at få den størrelse, du betaler for.
  10. Få professionel hjælp til dit andelsboligkøb. Skriv ikke under på nogle aftaler, før din bank eller en advokat har kigget det hele igennem. En advokat vil kunne hjælpe med juridiske aspekter og eksempelvis vejlede dig i, hvordan andelsboligforeningens vedtægter hænger sammen.

Nyttige links til dig, der skal købe en andelsbolig i København:
https://www.Andelsboliger.dk/koebenhavn-andelsbolig/koebenhavnvesterbro  
https://www.Andelsboliger.dk/koebenhavn-andelsbolig/koebenhavnnoerrebro
https://www.Andelsboliger.dk/koebenhavn-andelsbolig/koebenhavnoesterbro
https://www.Andelsboliger.dk/koebenhavn-andelsbolig/koebenhavns
https://www.Andelsboliger.dk/koebenhavn-andelsbolig/frederiksberg
https://www.Andelsboliger.dk/koebenhavn-andelsbolig/valby
https://www.Andelsboliger.dk/koebenhavn-andelsbolig/vanloese