Guide til køb af andelsbolig på Amager

Det kan føles som et uoverkommeligt projekt at finde en andelsbolig i København. Der har i mange år været stor rift om andelsboligerne i brokvartererne, men nu søger flere og flere mod Københavns S og finder netop dét de leder efter i en andelsbolig på amager, en andelsbolig på islands brygge eller en andel i kastrup. Og der er mange fordele at vinde ved at købe sin andelsbolig på amager. Andelsboligerne i København S byder nemlig på mange lækre faciliteter såsom Islands brygge havnebad og Amager strandpark, men også på lavere priser og flere kvadratmeter.
11. maj 2017 | Skrevet af: Leonora Jensen
Guide til køb af andelsbolig på Amager

Det kan føles som et uoverkommeligt projekt at finde en andelsbolig i København.
Der har i mange år været stor rift om andelsboligerne i brokvartererne, men nu søger flere og flere mod Københavns S og finder netop dét de leder efter i en andelsbolig på Amager, en andelsbolig på islands brygge eller en andel i Kastrup.
Og der er mange fordele at vinde ved at købe sin andelsbolig på amager.
Andelsboligerne i København S byder nemlig på mange lækre faciliteter såsom Islands brygge havnebad og Amager strandpark, men også på lavere priser og flere kvadratmeter.

Har vi fået dig med på ideen til en andelsbolig på Amager?

Inden du bekymrer dig om hvor mange timers boligsøgning, der nu ligger foran dig, så lad os berolige dig. Andelsboliger.dk er Danmarks førende eksperter på boligområdet og giver dig som den eneste boligsøgemaskine et samlet overblik over ledige andelsboliger på amager og vil i det følgende give dig 5 gode råd du kan tage med dig på jagten efter din andelsbolig:

1)     Få styr på dit banklån inden du søger andelsbolig på Amager!

Andelsboliger.dk anbefaler dig at rådføre dig med din bank allerede inden du igangsætter din søgning efter en andelsbolig på amager. På den måde får du frasorteret andelsboliger, der måtte ligge uden for din økonomiske rækkevide og får samtidig et pejlemærke du kan målrette din boligsøgnig ud fra.

2)     Fundet en andelsbolig på Amager? Undersøg andelsboligforeningens økonomi

Langt de fleste andelsboligforeninger i København har tegnet lån, så start med at undersøg hvorvidt det gør sig gældende for den andelsboligforening du ønsker at blive en del af.
Undersøg dernæst, hvilken låntype der danner udgangspunkt for andelsboligforeningen og gør dig overvejelser om hvilken betydning det vil få for din økonomi.
Nogle andelsboligforeninger har tegnet lån med variabel rente, andre andelsboligforeninger fastforrentede lån med dertilhørende forudsigelse udgifter, hvilket i sig selv kan være en fordel.
Omvendt set kan det betyde, at andelskronen kan falde i takt med renten på lånet, hvilket selvfølgelig er vigtigt at tage højde for.

3)     Tag ejendommens stand med i betragtning
Det er nemt at blive opslugt i den enkelte andel man står til at købe, men husk på, at den indgår som en del af noget større. Du bør derfor ikke kun have øje for standen på den pågældende andelsbolig, men også kaste et blik på selve ejendommen. Du kan foretage selvsyn ved at tage ud og inspicere ejendommen – hvordan er standen? Er den nyistandsat, faldefærdig eller andet?

Dernæst er det en god idé at fremskaffe referater fra andelsforeningers generalforsamlinger, så man kan se om der er nogle renoveringsprojekter planlag i den nærmeste fremtid.

4)     Hvilke vedtægter er der i andelsboligforeningen?
Foruden de finansielle betingelser er der ligledes en række juridiske du bør forholde sig til inden du køber din andelsbolig på amager. Må du eksempelvis fremleje andelsboligen, holde hysdyr, udleje til dit barn, hvis der er tale om forældrekøb mv.Er du i tvivl om nogle af vedtægternes juridiske paragraffer anbefales du at rådføre dig hos en advokat.

5)     Er det en forening du vil have din andelsbolig på Amager i?
Hvordan er stemningen i foreningen? Er der skiltet i opgangene med invitationer til sommerfester, gårddage eller andet? Hvis du er i tvivl kan du spørge sælgernes til råds om sociale arrangementer i andelsforeningen eller tjekke se hvad der fremgår uoverenstemmelser af generalforsamlingens mødereferater.