Her kan du få hjælp til at finde andelsboliger

Andelsboligers popularitet har de seneste år været gradvist stigende, både på grund af den lavere udbetaling i forhold til ejerboliger, men også fordi man generelt får mere for pengene. Skal man dog finde en andelsbolig i en af Danmarks større byer, og især i København, kan det være svært at finde en andelsbolig, fordi efterspørgslen er så stor.
21. september 2020 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Her kan du få hjælp til at finde andelsboliger

Andelsboligers popularitet har de seneste år været gradvist stigende, både på grund af den lavere udbetaling i forhold til ejerboliger, men også fordi man generelt får mere for pengene. Skal man dog finde en andelsbolig i en af Danmarks større byer, og især i København, kan det være svært at finde en andelsbolig, fordi efterspørgslen er så stor. I København er liggetiden for en andelsbolig ikke meget mere end et par dage før de er solgt.

Hvilke fordele er der ved en andelsbolig?

  • Der er stor efterspørgsmål på disse, hvilke gør dem nemme at sælge igen.
  • Kvadratmeterprisen er lavere end ejerboliger.

Hvordan finder man en andelsbolig?

www.findandelsboliger.dk kan du få et overblik over du nyest udbudte andelsboliger i hele Danmark eller i lige præcis den by som du søger i. På findandelsboliger.dk bliver annoncerne konstant opdateret fra næsten alle boligsider i Danmark så du får det størst mulige overblik over hvad der er ledigt lige nu. Derudover kan du tilmelde dig siden, hvorefter du vil få besked lige så snart der er en bolig ledig som passer på dine ønsker, så du lettest muligt kan finde en andelsbolig.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er en række ting man skal være opmærksom på før man køber en andelsbolig. Den første og mest vigtige ting er foreningens økonomi. Foreningens økonomi er vigtig i forhold til eventuelle prisstigninger der kan finde sted. Derfor er det vigtigt at tjekke foreningens gældsforpligtelser, da man kan få sig en ubehagelig overraskelse når foreningen en gang skal til at afdrage på disse gældsforpligtelser. Udover dette, skal man selvfølgelig også være opmærksom på at andelsboliger ikke stiger eller falder betydeligt i pris. Dette betyder at hvis man skal købe en andelsbolig som en investering, vil det ofte ikke kunne svare sig, i forhold til en ejerbolig.