Randers: Et kulturelt smørhul i hjertet af Østjylland

Randers er en by i Østjylland. Den er Danmarks sjettestørste by med ca. 64.000 indbyggere (2023).
19. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Randers: Et kulturelt smørhul i hjertet af Østjylland

Randers er en by i Østjylland. Den er Danmarks sjettestørste by med ca. 64.000 indbyggere (2023). Randers ligger ved Gudenåen nær udmundingen i Randers Fjord, ved Randers Havn, den jyske længdebane og nær den østjyske motorvej (E45) samt den øst-vestgående rute 16.

Randers som by

Randers er kendetegnet ved et bakket landskab både i og omkring byen. Randers har tillige fredelige skovområder i Fladbro, og få km uden for byen ligger Fussing Sø mellem bakker og skov. Fussing Sø er et yndet bademål for flere af de lokale. Randers Naturskole tilbyder oplevelser i naturen og ved åen.

Byen er siden 1970 kommunalt administrationscentrum, fra 2007 for Randers Kommune. Randers er en betydelig industri-, handels- og serviceby med et stort opland.

Transportforhold i Randers

Randers har gode transportforhold, der er med til at gøre byen til en attraktiv destination for både virksomheder og borgere.

Vejtrafik: Randers er forbundet med det danske motorvejssystem via E45, der går tværs gennem byen. E45 giver hurtig og nem adgang til resten af Danmark og Europa.

Jernbane: Randers Station ligger på hovedjernbanen mellem København og Aarhus. Stationen har direkte forbindelser til både København og Aarhus, hvilket gør det nemt for medarbejdere at pendle til og fra byen.

Havne: Randers Havn er en vigtig transporthub for varer og tjenester. Havnen har forbindelse til både Aarhus Havn og Københavns Havn, hvilket gør det nemt at transportere varer til og fra Randers.

Offentlig transport: Randers har et godt udvalg af offentlig transportmuligheder, herunder busser, tog og færger. Busserne betjener hele byen og forstæderne, mens togene forbinder Randers med andre byer i Danmark. Færgerne sejler til Odder og Aarhus.

Parkering: Randers har et godt udvalg af parkeringsmuligheder, herunder offentlige parkeringspladser, p-huse og garager. Parkeringspriserne varierer afhængigt af placeringen.

Randers transportsystem er godt udbygget og giver borgerne og virksomhederne gode muligheder for at komme rundt i byen og til andre byer i Danmark.

Vigtige tal om Randers (2023)

Randers vigtigste tal er som følger:

 • Befolkning: Randers har en befolkning på ca. 64.000 (2023).
 • Areal: Randers har et areal på 67,27 km².
 • BNP: Randers har en BNP på 10,8 milliarder DKK (2022).

Disse tal giver et godt indblik i Randers som by og giver et billede af byens størrelse, økonomi, kultur og natur.

Store andelsforeninger i Randers

A/B Andelsbo

A/B Andelsbo er en andelsboligforening i Randers med over 300 boliger. Foreningen blev stiftet i 1972 og ejer boliger i forskellige dele af byen.

A/B Andelsbo tilbyder en bred vifte af boliger, herunder lejligheder, rækkehuse og villaer. Boligerne er ofte rummelige og veludstyrede og har ofte en god beliggenhed.

Foreningen har et aktivt bestyrelsesarbejde, der arbejder for at sikre, at medlemmerne har gode boligforhold. Foreningen tilbyder også en række fælles faciliteter, herunder legepladser, parkeringspladser og fælleslokaler.

Andelsboligforeningen Vestervang

Andelsboligforeningen Vestervang er en andelsboligforening i Randers med over 300 boliger. Foreningen blev stiftet i 1970 og ejer boliger i Vestervang-kvarteret i Randers.

Andelsboligforeningen Vestervang tilbyder en bred vifte af boliger, herunder lejligheder, rækkehuse og villaer. Boligerne er ofte rummelige og veludstyrede og har ofte en god beliggenhed i et naturskønt område.

Foreningen har et aktivt bestyrelsesarbejde, der arbejder for at sikre, at medlemmerne har gode boligforhold. Foreningen tilbyder også en række fælles faciliteter, herunder legepladser, parkeringspladser og fælleslokaler.

Andelsboligforeningen Skanderborggade

Andelsboligforeningen Skanderborggade er en andelsboligforening i Randers med over 250 boliger. Foreningen blev stiftet i 1952 og ejer boliger i Skanderborggade-kvarteret i Randers.

Andelsboligforeningen Skanderborggade tilbyder en bred vifte af boliger, herunder lejligheder og rækkehuse. Boligerne er ofte rummelige og veludstyrede og har ofte en god beliggenhed i et centralt område af Randers.

Foreningen har et aktivt bestyrelsesarbejde, der arbejder for at sikre, at medlemmerne har gode boligforhold. Foreningen tilbyder også en række fælles faciliteter, herunder legepladser, parkeringspladser og fælleslokaler.

AB Fortunavej II

AB Fortunavej II er en andelsboligforening i Randers med over 200 boliger. Foreningen blev stiftet i 1975 og ejer boliger i Fortunavej-kvarteret i Randers.

AB Fortunavej II tilbyder en bred vifte af boliger, herunder lejligheder, rækkehuse og villaer. Boligerne er ofte rummelige og veludstyrede og har ofte en god beliggenhed i et naturskønt område.

Foreningen har et aktivt bestyrelsesarbejde, der arbejder for at sikre, at medlemmerne har gode boligforhold. Foreningen tilbyder også en række fælles faciliteter, herunder legepladser, parkeringspladser og fælleslokaler.

Disse fire andelsboligforeninger er alle populære blandt mange borgere i Randers. De tilbyder en god blanding af boliger, beliggenhed og faciliteter.

Bydele i Randers

Randers C

Randers Centrum er en bydel i Randers, som ligger i det nordøstlige Jylland. Bydelen er kendt for sine mange butikker, restauranter og kulturinstitutioner. Det er et populært sted at bo, da det er tæt på centrum af byen og har en god offentlig transport. Der er også et stort udvalg af kulturelle og sociale aktiviteter, der foregår i bydelen. I centrum finder du flere flere ledige lejeboliger, som f.eks. kunne være lejligheder til leje.

Randers Centrum har også et stort udvalg af boliger, fra små lejligheder til store villaer. Der er også et stort udvalg af offentlige skoler og institutioner, såsom biblioteker, kirker og kulturinstitutioner. Bydelen har også en række offentlige parker, hvor man kan nyde naturen og få noget frisk luft. Det er også et godt sted at gå ture og nyde den smukke udsigt over byen.

Find andelsboliger til salg i Randers C

Randers NV

Randers NV er et område i Randers, Danmark. Det er et af de mest befolkede områder i Randers og en af de største bydele i byen. Området er hjemsted for mange forskellige virksomheder og butikker, og det er også et populært sted at bo.

Randers NV har en række forskellige attraktioner, der gør det til et populært sted at besøge. Det er hjemsted for en af de største kirker i Danmark, Randers Domkirke, samt en række andre historiske bygninger. Der er også et stort udvalg af restauranter og caféer, der tilbyder et bredt udvalg af mad og drikke. Der er også et stort udvalg af butikker, der sælger alt fra tøj til bøger og andre varer.

Find andelsboliger til salg i Randers NV

Randers NØ

Randers NØ er et nyere område i Randers, som ligger i det nordøstlige hjørne af byen. Det er et af de mest attraktive områder i Randers, da det er et af de mest moderne og veludviklede områder. Det er også et af de mest populære områder, da det har et stort udvalg af butikker, restauranter, kultur og seværdigheder. Det er også et af de mest velholdte områder, da det har et stort udvalg af grønne områder og parker.

Randers NØ er også et af de mest veludviklede områder i Randers, da det har et stort udvalg af boliger, der er bygget i de seneste år. Der er mange forskellige typer boliger, herunder lejligheder, rækkehuse, villaer og etageboliger.

Find andelsboliger til salg i Randers NØ

Randers SV

Randers SV er den sydvestlige del af den jyske by Randers. Det er en del af Randers Kommune og har omkring 8.000 indbyggere. Det er en af de ældste byer i Danmark og har en lang historie, der går tilbage til middelalderen. Byen er også kendt for sine mange kulturelle seværdigheder, herunder den gamle bydel, der er fyldt med historiske bygninger og monumenter. Byen er også hjemsted for flere museer, herunder Randers Museum, som er et af de ældste museer i Danmark.

Randers SV er også kendt for sine mange grønne områder og parker, som er perfekte til at nyde en afslappende tur. Byen har også flere sportsfaciliteter, herunder en golfbane, et stadion og et svømmebad. Der er også et stort udvalg af restauranter og caféer, hvor du kan nyde en god middag eller en kop kaffe. Alt i alt er Randers SV et godt sted at bo og besøge, og der er noget for enhver smag.

Find andelsboliger til salg i Randers SV

Randers SØ

Bydelen har omkring 30.000 indbyggere. Den er også hjemsted for flere kulturelle og historiske seværdigheder, herunder Randers Regnskov, Randers Kunstmuseum og Randers Havn. Bydelen er også kendt for sin unikke natur og smukke landskaber, der er ideelle til udendørs aktiviteter.

Randers SØ er også et populært turistmål, da det har et stort udvalg af restauranter, butikker og andre attraktioner. Byen er også kendt for sine mange koncerter og festivaler, der afholdes årligt. Derudover er der også et stort udvalg af sportsfaciliteter, herunder golfbaner, svømmehaller og fitnesscentre.

Find andelsboliger til salg i Randers SØ

Butikker i Randers

For dem som gerne vil bo i områder med masser af shoppingmuligheder, så er der en liste over butikker i Randers her.

I Randers Storcenter finder du en bred vifte af butikker, der dækker alle dine behov. Her er et overblik over nogle af de mest populære butikker i centeret:

 • Bilka: Stort hypermarked med et bredt udvalg af dagligvarer, nonfood og elektronik.
 • H&M: Tøjbutik med et bredt udvalg af mode til både mænd, kvinder og børn.
 • Flying Tiger Copenhagen: Butik med et bredt udvalg af sjove og billige varer til hjemmet, kontoret og fritiden.
 • Intersport: Sportsbutik med et bredt udvalg af sportstøj, sko og udstyr.

Randers har også et godt udvalg af supermarkeder og discountbutikker, der dækker alle behov. Her er et overblik over nogle af de mest populære butikker:

 • Føtex: Supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer, nonfood og elektronik.
 • Kvickly: Supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Netto: Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • Lidl: Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer.
 • REMA 1000: Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer.

Uanset hvad du har brug for, kan du finde det i Randers. Byen har et godt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Så uanset om du er på udkig efter nyt tøj, elektronik, boligtilbehør eller blot en god kop kaffe, så er der noget for dig i Randers.

Relevante links om Randers

Læs mere om Randers på disse sider:
Randers Kommune
Wikipedia: Randers
Randers på Google Maps
Find andelsboliger til salg i Randers

Ofte stillede spørgsmål