Hjørring: En by for enhver smag

Hjørring er en af Danmarks ældste byer, og den har en lang og rig historie. Byen er kendt for sin skønne natur, sit aktive handelsliv og sit rigt kulturliv.
15. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Hjørring: En by for enhver smag

Hjørring er en af Danmarks ældste byer, og den har en lang og rig historie. Byen er kendt for sin skønne natur, sit aktive handelsliv og sit rigt kulturliv.

Hjørring som by 

Natur

Hjørring ligger i Vendsyssel, der er kendt for sin smukke natur. Byen er omgivet af skove, marker og strande. I nærheden af Hjørring ligger blandt andet:

  • Løkken Strand, en af Danmarks mest populære badestrande
  • Jammerbugt, et naturområde med fjorde, hede og klitplantager
  • Børglum Kloster, et middelalderligt kloster med en stor park

Handelsliv

Hjørring er en vigtig handelsby for Vendsyssel. Byen har et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Hjørring er også hjemsted for en række store virksomheder, herunder Arla Foods, Danfoss og Aalborg Portland.

Kulturliv

Hjørring har et rigt kulturliv. Byen har blandt andet:

  • Vendsyssel Kunstmuseum, der har en samling af dansk og international kunst
  • Vendsyssel Historiske Museum, der fortæller historien om Vendsyssel
  • Vendsyssel Teater, der opfører forestillinger for både børn og voksne
  • Dana Cup, en af verdens største fodboldturneringer for børn og unge

Transportforhold i Hjørring

Jernbane

Hjørring er en velforbundet by med gode transportmuligheder. Byen har en jernbanestation, der er forbundet med Aalborg og Frederikshavn. Der er også en busterminal, der betjener byen og omegn.

Station

Hjørring Station er en vigtig station på Nordjyske Jernbaner. Den betjener tog til Aalborg, Frederikshavn, Aarhus og København. Togrejsen til Aalborg tager cirka 30 minutter, og togrejsen til København tager cirka 3 timer. 

Busser

Hjørring Busterminal betjener byen og omegn. Der er busser til alle dele af byen og til nærliggende byer og landsbyer. Busrejsen til Løkken Strand tager cirka 30 minutter, og busrejsen til Børglum Kloster tager cirka 20 minutter. 

Vejtransport

Hjørring ligger på E45, der er en vigtig motorvej, der forbinder København med Aalborg og videre til Sverige. Byen er også forbundet med en række andre veje, der gør det nemt at komme til og fra byen.

Vigtige tal om Hjørring (2023)

  • Befolkning: Hjørring har en befolkning på cirka 25.917 indbyggere.
  • Indkomst: Medianindkomsten i Hjørring er cirka 350.000 kroner.
  • Uddannelse: 42,2 % af befolkningen i Hjørring har en videregående uddannelse.

Store andelsforeninger i Hjørring

Her er nogle af de største andelsforeninger i Hjørring:

Andelsboligforeningen Rundmarken

Andelsboligforeningen Rundmarken er en andelsboligforening i Hjørring med 56 boliger. Foreningen blev grundlagt i 2010, og dens formål er at give sine medlemmer billige og gode boliger i et attraktivt område.

Boligerne i foreningen er beliggende på Rundmarken i Hjørring. Området er et roligt og børnevenligt område med gode parkeringsmuligheder. Boligerne er moderne og veludstyrede, og de har alle egen altan eller terrasse.

Andelsboligforeningen Vitskølklostervej

Andelsboligforeningen Vitskølklostervej er en andelsboligforening i Hjørring med 39 boliger. Foreningen blev grundlagt i 1970, og dens formål er at give sine medlemmer billige og gode boliger i et godt miljø.

Boligerne i foreningen er beliggende på Vitskølklostervej i Hjørring. Området er et roligt og familievenligt område med gode indkøbsmuligheder og offentlig transport. Boligerne er velholdte og rummelige, og de har alle egen altan eller terrasse

Disse andelsforeninger spiller en vigtig rolle i Hjørrings boligmarked. De tilbyder billige og gode boliger til byens borgere, og de er med til at skabe et levende og mangfoldigt bymiljø.

Bydele i Hjørring 

Hjørring er inddelt i forskellige bydele:

Bagterp

Bagterp: Bagterp er den ældste bydel i Hjørring. Den ligger i centrum af byen og er præget af smalle gader, gamle bygninger og historiske seværdigheder. I Bagterp finder man blandt andet Hjørring Rådhus, Hjørring Domkirke, Vendsyssel Historiske Museum og Hjørring Kunstmuseum.

Gammel Højene

Gammel Højene: Gammel Højene er en bydel, der ligger nord for Bagterp. Den er præget af villaer og parcelhuse fra 1900-tallet. I Gammel Højene finder man blandt andet Hjørring Gymnasium, Hjørring Privatskole og Hjørring Efterskole.

Herregårdsparken

Hjørring Vestby / Herregårdsparken / Lundergård: Hjørring Vestby, Herregårdsparken og Lundergård er tre bydele, der ligger vest for centrum af Hjørring. De er præget af nybyggeri fra 1970'erne og 1980'erne. I Hjørring Vestby finder man blandt andet Hjørring Sygehus, Hjørring Musikskole og Hjørring Sportscenter. I Herregårdsparken finder man blandt andet Hjørring Handelsskole og Hjørring Tekniske Skole. I Lundergård finder man blandt andet Hjørring Kulturskole og Hjørring svømmehal.

Højene

Højene: Højene er en bydel, der ligger syd for centrum af Hjørring. Den er præget af villaer og parcelhuse fra 1950'erne og 1960'erne. I Højene finder man blandt andet Hjørring Stadion, Hjørring Idrætscenter og Hjørring Idrætshøjskole.

Ulvegravene 

Ulvegravene: Ulvegravene er en bydel, der ligger øst for centrum af Hjørring. Den er præget af etagebyggeri fra 1960'erne og 1970'erne. I Ulvegravene finder man blandt andet Hjørring Folkeskole, Hjørring Friskole og Hjørring Ungdomsskole.

Butikker i Hjørring 

I Hjørring ligger der blandt andet følgende butikker

Hjørring er en handelsby med et bredt udvalg af butikker. Her er et af de mest populære steder at shoppe i byen:

Metropol Shoppingcenter, her ligger følgende butikker: 

Bahne

Bahne er en dansk detailkæde, der sælger boligtilbehør, interiør, brugskunst, tekstiler og gaveartikler. Bahne blev grundlagt i 1955 og har over 50 butikker i Danmark.

Imerco

Imerco er en dansk detailkæde, der sælger boligindretning, køkkenartikler, havemøbler, værktøj og fritidsudstyr. Imerco blev grundlagt i 1956 og har over 100 butikker i Danmark.

Normal

Normal er en dansk discountkæde, der sælger dagligvarer, nonfood og personlig plejeprodukter. Normal blev grundlagt i 2013 og har over 400 butikker i Danmark.

H&M

H&M er en svensk modetøjskæde, der sælger tøj, sko, accessories og undertøj til både mænd, kvinder og børn. H&M blev grundlagt i 1947 og har over 4.000 butikker i over 70 lande.

Matas

Matas er en dansk detailkæde, der sælger parfumer, kosmetik, hudpleje, hårpleje, helsekost og apoteksvarer. Matas blev grundlagt i 1908 og har over 200 butikker i Danmark.

Relevante links om Hjørring

Læs mere om Hjørring på disse sider:
Hjørring Kommune
Visit Hjørring
Wikipedia: Hjørring
Hjørring på Google Maps
Find andelsboliger til salg i Hjørring

Ofte stillede spørgsmål