Oplev Fredericia på egen hånd med vores guide

Fredericia er en by i det sydlige Jylland i Danmark. Den er beliggende ved Lillebælt og er en vigtig handels- og industriby. Fredericia er også en historisk by med en rig historie.
12. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Oplev Fredericia på egen hånd med vores guide

Fredericia er en by i det sydlige Jylland i Danmark. Den er beliggende ved Lillebælt og er en vigtig handels- og industriby. Fredericia er også en historisk by med en rig historie.

Fredericia som by

Nogle af de mest kendetegnende ting ved Fredericia inkluderer:

Fredericias fæstningsværker: Fredericia er kendt for sine fæstningsværker, der blev bygget i det 17. århundrede. Fæstningen er en af de bedst bevarede i Danmark og er et populært turistmål.

Landsoldaten: Landsoldaten er en statue af en dansk soldat, der er placeret på Landsoldatpladsen i Fredericia. Statuen er et symbol på Fredericias historie og er et populært sted for besøgende.

Fredericias havn: Fredericias havn er en af de vigtigste havne i Danmark. Havnen er et vigtigt handelscenter og er hjemsted for en række virksomheder.

Fredericias centrum: Fredericias centrum er en charmerende bydel med brostensbelagte gader, gamle bygninger og hyggelige caféer og restauranter.

Fredericia er en levende og spændende by med noget at byde på alle.

Transportforhold i Fredericia

Transportforholdene i Fredericia

Fredericia har gode transportforhold, der gør det nemt at komme rundt i byen og til og fra andre byer i Danmark og Europa.

Bus: Fredericia har et veludviklet busnetværk, der dækker hele byen. Busserne kører regelmæssigt og er en god måde at komme rundt på for både lokale og turister. 

Tog: Fredericia har en togstation, der forbinder byen med andre store byer i Danmark, herunder København, Aarhus og Odense. Togene kører ofte og er en behagelig måde at rejse på. 

Cykel: Fredericia er en cykelvenlig by, og cykling er en populær måde at komme rundt på. Byen har et godt udvalg af cykelstier, der gør det nemt at komme rundt uden bil. 

Bil: Fredericia har et godt udbygget vejnet, der gør det nemt at komme rundt i byen med bil. Dog kan trafikken i byens centrum være tæt i myldretiden. 

Vigtige tal om Fredericia (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Fredericia:

Befolkning: Fredericia har ifølge Danmarks Statistik en befolkning på ca. 41.234 indbyggere (2023).

Areal: Fredericia har et areal på ca. 50 km2.

BNP: BNP'en i Fredericia er ca. 10 milliarder DKK.

Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Fredericia er ca. 4%.

Økonomi: Fredericia er en vigtig handels- og industriby. Havnen i Fredericia er en af de vigtigste havne i Danmark.

Uddannelse: Fredericia har et godt udvalg af uddannelsesinstitutioner, herunder en teknisk skole, en handelsskole og et gymnasium.

Kultur: Fredericia har et rigt kulturliv med et teater, et museum og en række koncertsteder.

Disse tal giver et godt indblik i Fredericias størrelse, økonomi, uddannelse og kultur.

Her er nogle specifikke tal, der kan være interessante at kende:

Fredericias havn er af de største havne i Jylland.

Fredericias centrum er et af de mest populære turistmål i Danmark.

Disse tal viser, at Fredericia er en vigtig by med en rig historie og kultur.

Store andelsforeninger i Fredericia

Her er nogle af de største andelsforeninger i Fredericia:

Andelsboligforeningen Baungården

Andelsboligforeningen Baungården er en forening med 58 andelsboliger, der ligger i Fredericia centrum. Foreningen blev stiftet i 1947, og ejendommen er opført i 1950. Ejendommen består af fire etager med lejligheder i forskellige størrelser.

Foreningen ligger i en hyggelig bydel med gode indkøbsmuligheder og nærhed til centrum. Der er også gode muligheder for at cykle og gåture i området.

A/B slotsparken

A/B slotsparken er en forening med 120 andelsboliger, der ligger i Fredericia Vestby. Foreningen blev stiftet i 1973, og ejendommen er opført i 1974. Ejendommen består af to blokke med lejligheder i forskellige størrelser.

Foreningen ligger i et naturskønt område med gode muligheder for friluftsliv. Der er også gode indkøbsmuligheder og offentlig transport i nærheden.

Andelsboligforeningen Trelde

Andelsboligforeningen Trelde er en forening med 40 andelsboliger, der ligger i landsbyen Trelde. Foreningen blev stiftet i 1980, og ejendommen er opført i 1981. Ejendommen består af to blokke med lejligheder i forskellige størrelser.

Foreningen ligger i et naturskønt område med gode muligheder for friluftsliv. Der er også gode indkøbsmuligheder og offentlig transport i nærheden.

Andelsboligforeningen Kalvehavegård

Andelsboligforeningen Kalvehavegård er en forening med 30 andelsboliger, der ligger i landsbyen Kalvehavegård. Foreningen blev stiftet i 1990, og ejendommen er opført i 1991. Ejendommen består af en enkelt blok med lejligheder i forskellige størrelser.

Foreningen ligger i et naturskønt område med gode muligheder for friluftsliv. Der er også gode indkøbsmuligheder og offentlig transport i nærheden.

Disse fire andelsforeninger er alle forskellige, men de har alle en ting til fælles: de tilbyder en god bolig i et godt område.

Bydele i Fredericia

Fredericia er opdelt i 10 bydele:

Centret: Fredericias centrum er en charmerende bydel med brostensbelagte gader, gamle bygninger og hyggelige caféer og restauranter. Her finder man også byens vigtigste seværdigheder, herunder fæstningen, Landsoldaten og havnen. 

Nørrebro: Nørrebro er en familievenlig bydel med en god blanding af boliger, butikker og institutioner. Her finder man også Fredericia Teater og Fredericia Museum. 

Vesterbro: Vesterbro er en dynamisk bydel med en livlig atmosfære. Her finder man en række virksomheder, restauranter og barer. 

Østerbro: Østerbro er en naturskøn bydel med skov, strand og en række rekreative faciliteter. Her finder man også Fredericia Stadion. 

Sydbro: Sydbro er en bydel i udvikling med en blanding af boliger, erhverv og institutioner. Her finder man også Fredericia Bryghus og Fredericia Vandskibsværft.

Vestbyen: Vestbyen er en ny bydel, der er under udvikling. Her finder man en række nye boliger, butikker og virksomheder. 

Hannerup: Hannerup er en forstad til Fredericia med en blanding af boliger, erhverv og landbrug. 

Gråsten: Gråsten er en forstad til Fredericia med en blanding af boliger, erhverv og natur. 

Gamleby: Gamleby er en historisk bydel med gamle bygninger og en række museer. 

Hver af disse bydele har sin egen unikke karakter og charme. De tilbyder en bred vifte af boliger, butikker, restauranter og rekreative faciliteter, så der er noget for enhver smag.

Butikker i Fredericia

For dem som gerne vil bo i områder med masser af shoppingmuligheder, så er der en liste over butikker i Fredericia her.

Fredericia Midtby

Gågaden: I Fredericia Midtbys hyggelige gågade finder man en bred vifte af butikker, fra tøjbutikker og skobutikker til specialbutikker og restauranter. Her er et par eksempler:

Torvet: På Torvet i Fredericia finder man et bredt udvalg af specialbutikker, herunder en blomsterbutik, en boghandel, en urbutik og en isbutik.

Fredericias Fæstning: På Fredericias Fæstning finder man en række butikker, der sælger souvenirs, kunsthåndværk og lokalt producerede varer.

Fredericia Centret

Fredericia Centret: Fredericia Centret er et overdækket shoppingcenter med over 100 butikker. Her er et par eksempler:

JYSK: JYSK er en dansk møbelkæde, der forhandler møbler, boligtilbehør og tekstiler til hjemmet.

Elgiganten: Elgiganten er en dansk elektronikkæde, der forhandler elektronik til hjemmet og erhvervslivet.

Fredericia Vestbyen

Vestbyen: I Fredericia Vestby finder man en række butikker, herunder en dagligvarebutik, en tøjbutik, en skobutik og en restaurant.

Andre steder i Fredericia

Gråsten: I Gråsten finder man en række butikker, herunder en tøjbutik, en skobutik, en restaurant og en tankstation.

Dette er blot et udpluk af de mange butikker, der findes i Fredericia. Byen har noget at tilbyde enhver smag, så uanset hvad du leder efter, er du sikker på at finde det i Fredericia.

Relevante links om Fredericia

Læs mere om Fredericia på disse sider:

Fredericia Kommune

Visit Fredericia 

Wikipedia: Fredericia 

Fredericia på Google Maps

Find andelsboliger til salg i Fredericia

Ofte stillede spørgsmål