Svendborg: Sydfyns Perle

Svendborg er en by med en rig historie og kultur, der er beliggende på Sydfyn. Byen er kendt for sin smukke beliggenhed ved Det Sydfynske Øhav, sine charmerende gader og torve, sine mange museer og kulturinstitutioner samt sit aktive natteliv.
15. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Svendborg: Sydfyns Perle

Svendborg er en by med en rig historie og kultur, der er beliggende på Sydfyn. Byen er kendt for sin smukke beliggenhed ved Det Sydfynske Øhav, sine charmerende gader og torve, sine mange museer og kulturinstitutioner samt sit aktive natteliv.

Svendborg som by 

Nogle af de ting, der kendetegner Svendborg, er:

  • Den smukke beliggenhed ved Det Sydfynske Øhav: Svendborg ligger på en bakkeskråning ned mod havnen, der er omgivet af smukke øer og skærgård. Byen har et mildt klima og er omgivet af frodig natur.
  • De charmerende gader og torve: Svendborgs ældre bydel er præget af smalle gader, brostensbelagte torve og gårdmiljøer. Byen har en hyggelig atmosfære, der indbyder til en slentretur.
  • De mange museer og kulturinstitutioner: Svendborg har et rigt udvalg af museer og kulturinstitutioner, der fortæller om byens historie og kultur. Byen er hjemsted for blandt andet Danmarks Jernbanemuseum, Svendborg Museum, Johannes Larsen Museet og Brandts Museum for Kunst.
  • Det aktive natteliv: Svendborg har et livligt natteliv med et bredt udvalg af barer, restauranter og natklubber. Byen er et populært sted for unge mennesker fra hele Danmark.

Ud over disse ting er Svendborg også kendt for sin bæredygtighedsprofil. Byen er optaget i det internationale samarbejde af cittaslow-byer, der arbejder for at fremme bæredygtig udvikling og livskvalitet.

Svendborg er en alsidig by, der tilbyder noget for enhver smag. Byen er et populært turistmål og et godt sted at bo og leve.

Transportforhold i Svendborg

Svendborg har et godt udvalg af transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt i byen og til og fra omegnen.

Kollektiv transport

Svendborg har et veludbygget netværk af buslinjer, der dækker hele byen og omegnen. Busene kører ofte, og billetterne kan købes med kontanter, Dankort eller rejsekort. 

Bil

Svendborg er en forholdsvis lille by, så det er nemt at komme rundt i bil. Der er gode parkeringsmuligheder i byen, og det er let at finde vej.

Cykel

Svendborg er en cykelvenlig by med et godt netværk af cykelstier. Det er en god måde at komme rundt i byen på, og det er også et godt alternativ til bilkørsel.

Vigtige tal om Svendborg (2023)

  • Indkomst: 415.000 kr. (2022)
  • Areal: 164 km2 
  • Befolkning: 27.594 (2023)

Store andelsforeninger i Svendborg

Her er nogle af de største andelsforeninger i Svendborg:

  • Andelsboligforeningen Vesterbro er en anden stor andelsforening med over 800 boliger. Foreningen har boliger i alle prisklasser og i det centrale Svendborg.
  • Andelsboligforeningen Nordbyen er en tredje stor andelsforening med over 600 boliger. Foreningen har boliger i alle prisklasser og i det nordlige Svendborg.

Disse andelsforeninger tilbyder en bred vifte af boliger til forskellige behov og budgetter. De er alle velfungerende foreninger med et aktivt fællesskab.

Bydele i Svendborg

Svendborg er inddelt i forskellige bydele:

Bymidten 

Bymidten er den historiske kerne af Svendborg. Bydelen er præget af smalle gader, brostensbelagte torve og gamle købmandsgårde. Bymidten er hjemsted for mange af byens kulturinstitutioner, herunder Danmarks Jernbanemuseum, Svendborg Museum og Johannes Larsen Museet. 

Vesterbro 

Vesterbro er en moderne bydel med mange nye boliger og erhvervsbygninger. Bydelen er også hjemsted for Svendborg Gymnasium og Svendborg Sportscenter. 

Østerbro

Østerbro er en familievenlig bydel med mange børnefamilier. Bydelen er også hjemsted for Svendborg VUC og Svendborg Musikskole. 

Nordbyen

Nordbyen er en af de ældste bydele i Svendborg. Bydelen er præget af gamle bindingsværkshuse og erhvervsvirksomheder.

Trelleborg

Trelleborg er en bydel, der er vokset op omkring en jernbanestation. Bydelen er præget af parcelhusområder og erhvervsvirksomheder. 

Butikker i Svendborg 

Svendborg er en aktiv handelsby med et bredt udvalg af butikker. Byen har både store indkøbscentre, hyggelige gågader og små specialbutikker.

Svendborg Bycenter er byens største indkøbscenter med over 60 butikker. Her finder du alt fra dagligvarer til tøj, sko og elektronik, blandt andre butikker disse: 

H&M er en svensk modekæde, der sælger tøj til både mænd, kvinder og børn. Butikken har et bredt udvalg af tøj i forskellige stilarter og prisklasser.

Matas er en dansk detailkæde, der sælger skønhedsprodukter, helsekost og personlig pleje. Butikken har et bredt udvalg af produkter fra kendte brands og egne mærker.

Imerco er en dansk detailkæde, der sælger boligindretning, køkkenudstyr og husholdningsartikler. Butikken har et bredt udvalg af produkter til hjemmet, både til hverdag og fest.

Skoringen er en dansk detailkæde, der sælger sko til både mænd, kvinder og børn. Butikken har et bredt udvalg af sko i forskellige stilarter og prisklasser.

Relevante links om Svendborg
Læs mere om Svendborg på disse sider:
Svendborg Kommune
Visit Svendborg
Wikipedia: Svendborg
Svendborg på Google Maps
Find andelsboliger til salg i Svendborg 

Ofte stillede spørgsmål