Hvad koster det at låne 1 million til andelsbolig?

6. juli 2017 | Skrevet af: Sara Petersen
Hvad koster det at låne 1 million til andelsbolig?

Søg andelsboliger i hele Danmark

Ønsker du at købe en andelsbolig og er du i den forbindelse nødt til at foretage et lån? Hvad koster det så at låne en million til andelsbolig? Det vil vi prøve at give dig klarhed omkring.

Der findes mange forskellige former for lån, men i forbindelse med en andelsbolig er det ideelle at tage et andelsboliglån. Ved et andelsboliglån får banken førsteprioritetspant i andelen, hvilket vil sige at banken får andelsboligen, hvis det skulle ske, at du ikke kan betale lånet tilbage til banken. Dette giver banken en øget sikkerhed og derfor er det typisk billigere at få et andelsboliglån end et forbrugslån.
Som ved stort set alle andre lån, så er låneudgifterne i stor grad baseret på ens private økonom og indkomst. Det er derfor meget forskelligt, hvor lav en ÅOP man kan få på lånet.

Hvad er ÅOP og hvad koster det at låne en million til andelsbolig?

Når man skal foretage et lån, så kan der betales renter og diverse andre afgifter/omkostninger på lånet. For at gøre det mere overskueligt, så er alle disse afgifter samlet i en enkelt enhed kaldt 'ÅOP'. ÅOP er en forkortelse for 'Årlige omkostninger i procent'. ÅOP udtrykker, hvor meget man betaler for at låne pengene.
Ved at sammenligne ÅOP på forskellige lån er det meget nemmere at overskue, hvilket lån der er billigst.  Hvis man hos banken eksempelvis aftaler en ÅOP til 5%, vil ens årlige omkostninger for at have lånet derfor være 5%.

Svaret på spørgsmålet ” Hvad koster det at låne 1 million til andelsbolig”, kommer derfor i den grad an på, hvilken ÅOP man kan få lov til at låne pengene til.

Har du flere spørgsmål vedr. lån til andelsbolig, kan du læse svaret på spørgsmålet ”Hvor meget kan jeg låne til andelsbolig?” her