Kan man få boligstøtte til andelsbolig?

5. juli 2017 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Kan man få boligstøtte til andelsbolig?

Søg andelsboliger i hele Danmark

Interessen for andelsboliger stiger kraftigt, derfor bliver der stillet flere praktiske spørgsmål i den forbindelse –herunder spørgsmålet ”Kan man få boligsikring til andelsbolig?”.

Hvis ens indtægt er lav, kan det være en god ide at tjekke op på mulighederne for boligstøtte, da boligstøtte kan hjælpe dig med at betale din husleje.

Hvis du har mulighed for boligstøtte, bliver den fastlagt alt efter hvor meget du tjener, hvor mange kvm husstanden er på og efter antallet af personer der bor i boligen. Det kan derfor være et meget svingende beløb, da der er flere faktorer, der har indflydelse for den boligstøtte, du kan få.

Alle lejere har muligheden for at søge boligstøtte, men som andelsboligejer er man ikke lejer og derfor gælder andre regler.

Hvilke andre regler er gældende for, at man kan få boligstøtte til andelsbolig?

Man kan, som andelsboligejer, kun få boligstøtte, hvis man enten er folkepensionist eller førtidspensionist. Men i den forbindelse er der flere ting man skal være opmærksom på, da det i dette tilfælde er en særlig form for boligstøtte man tilbydes. Boligsikringen, man bliver tilbudt, kan nemlig til dels minde om en form for lån, frem for et tilskud. Dette skyldes, at man som andelsboligejer skal underskrive en gældserklæring for at blive godkendt til at modtage boligstøtte.

At underskrive denne gældserklæring betyder, at man gældsætter sig. Dette skal tilbagebetales i form af renter. Betalingen kan eksempelvis ske hvis andelen sælges eller hvis vedkommende flytter ud. Hvis du, som pensionist, ønsker at modtage boligstøtte, skal man derudover også lige være opmærksom på, at man kun må bo i en bolig der er op til 65 kvm for at kvalificere sig til at få boligstøtte – der kan dog tilføjes 20 m2 ekstra pr. person i husstanden. Men hvad så hvis man er lejer i en andelsbolig? Kan man få boligsikring i en andelsbolig så? Svaret er ja! Som lejer gælder samme regler, som der gør i forbindelse med alle andre lejeboliger. Hvis indtægten er lav nok, vil det være muligt at modtage boligstøtte. Dog kan der forekomme undtagelser ved tidsbegrænset fremleje.

Kort fortalt om spørgsmålet "Kan man få boligsikring til andelsbolig?"

Svaret på spørgsmålet ”Kan man få boligsikring i en andelslejlighed? ” - må derfor være et ja, hvis man enten er lejer eller hvis man er en andelsboligejende pensionist. Men det er desværre ikke muligt som alm. andelsboligejer at modtage boligstøtte. 
Hvis du er interesseret i at købe en andelsbolig, er det en god ide at læse ”Hvad er en andelsbolig”. Heri vil du finde en masse brugbare informationer.