Frederikshavn: En perfekt destination for en weekendtur

Frederikshavn er en by i Nordjylland, der er kendt for sin maritime historie, sin natur og sine mange attraktioner. Byen ligger ved Kattegat og er en vigtig færgehavn med forbindelser til Norge, Sverige og Tyskland.
16. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Frederikshavn: En perfekt destination for en weekendtur

Frederikshavn er en by i Nordjylland, der er kendt for sin maritime historie, sin natur og sine mange attraktioner. Byen ligger ved Kattegat og er en vigtig færgehavn med forbindelser til Norge, Sverige og Tyskland.

Frederikshavn som by 

Maritim historie

Frederikshavn har en lang tradition for fiskeri og skibsfart. Byen blev grundlagt i 1671 af Frederik III som en flådestation, og den har siden været en vigtig havn for det danske søfarts væsen.

Byen er hjemsted for en stor fiskeflåde, der lander fisk, skaldyr og andre fiskevarer. Frederikshavn er også hjemsted for en række skibsværfter, der bygger og reparerer både til fiskeri, skibsfart og fritidsbrug.

Natur

Frederikshavn er omgivet af smuk natur. Byen ligger i et morænelandskab med bakker og dybe kløfter.

I nærheden af byen ligger Bangsbo Botaniske Have, der er en af Danmarks største og smukkeste haver. Haven har et bredt udvalg af planter fra hele verden, og den er et populært sted for udflugter og picnic.

Attraktioner

Frederikshavn har et bredt udvalg af attraktioner for alle aldre. Byen har et museum, et teater, en biograf, en bowlingbane og en række restauranter og caféer.

Her er nogle af de mest populære attraktioner i Frederikshavn:

 • Frederikshavn Museum fortæller historien om Frederikshavn og omegn.
 • Bangsbo Botaniske Have er en smuk park med et bredt udvalg af planter.
 • Frederikshavn Teater opfører forestillinger året rundt.
 • Frederikshavn Bio viser nye film.
 • Bowling Frederikshavn har 12 baner.
 • Restauranter og caféer i Frederikshavn tilbyder et bredt udvalg af mad og drikke.

Frederikshavn er en by med en rig historie og kultur. Byen er et populært rejsemål for både danskere og turister fra udlandet.

Transportforhold i Frederikshavn

Frederikshavn er en by med gode transportforhold. Byen har en veludviklet infrastruktur, der understøtter det lokale erhvervsliv og borgernes behov.

Havn

Frederikshavn Havn er en vigtig international havn, der håndterer en bred vifte af gods, herunder råvarer, fødevarer og industriprodukter. Havnen har forbindelser til en række havne i Europa, Nordamerika og Asien. 

Vejnet

Frederikshavn er forbundet med resten af Danmark og Europa via et velfungerende vejnet. Byen ligger på E45, der er den vigtigste motorvej i Danmark. 

Offentlig transport

Frederikshavn har et udvalg af offentlige transportmuligheder, herunder bus, tog og færge. Byen har også et system med el-sparkcykler, der er populære blandt både borgere og turister. 

Samlet set er transportforholdene i Frederikshavn gode. Byen har en veludviklet infrastruktur, der understøtter det lokale erhvervsliv og borgernes behov.

Vigtige tal om Frederikshavn (2023)

 • Befolkning: Frederikshavn har en befolkning på omkring 22.961 indbyggere.
 • Gennemsnitlig indkomst: Den gennemsnitlige indkomst i Frederikshavn er omkring 350.000 kroner om året.
 • Frederikshavn har et areal på omkring 100 kvadratkilometer.

Store andelsforeninger i Frederikshavn

Her er nogle af de største andelsforeninger i Frederikshavn:

 • Boligselskabet Nord er en af Danmarks største andelsboligforeninger med over 10.000 medlemmer. Boligselskabet Nord har afdelinger i hele Frederikshavn Kommune.
 • Andelsboligforeningen Frederikshavn er en anden stor andelsboligforening med over 3.000 medlemmer. Andelsboligforeningen Frederikshavn har afdelinger i hele Frederikshavn Kommune.
 • Frederikshavn Andelsboligforening er en andelsboligforening med over 1.000 medlemmer. Frederikshavn Andelsboligforening har afdelinger i den centrale del af Frederikshavn. 

Bydele i Frederikshavn 

Frederikshavn er inddelt i forskellige bydele:

Fiskerklyngen

Fiskerklyngen er den ældste bydel i Frederikshavn. Den ligger tæt på havnen og er præget af smalle gader og brostensbelagte veje. Her finder man også en række historiske bygninger, herunder Frederikshavn Kirke, der blev bygget i 1700-tallet.

Bycentret 

Bycentret er den centrale bydel i Frederikshavn. Her finder man byens største handelsstrøg, en række restauranter og caféer samt Frederikshavn Rådhus.

Søndergadeområdet

Søndergadeområdet er et boligområde, der ligger syd for bycentret. Her finder man en række nyere boliger samt en række butikker og restauranter.

Barfredsområdet

Barfredsområdet er et boligområde, der ligger nord for bycentret. Her finder man en række ældre boliger samt en række grønne områder.

Vesthavnen

Vesthavnen er et boligområde, der ligger vest for byen. Her finder man en række moderne boliger samt en række restauranter og caféer.

Butikker i Frederikshavn 

I Frederikshavn ligger der blandt andet følgende butikker

Frederikshavn er en by med et rigt udvalg af butikker. Byen har et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov og interesser.

Gågaden

Gågaden er Frederikshavns største handelsstrøg. Her finder man en række butikker, der sælger alt fra tøj og sko til elektronik og møbler.

 • Normal - en discount butik, der sælger dagligvarer til lave priser
 • H&M - en kædebutik, der sælger tøj og sko til hele familien
 • Elgiganten - en elektronikkæde, der sælger tv, lyd, elektronik og meget mere
 • JYSK - en møbelkæde, der sælger møbler til stuen, soveværelset, kontoret og meget mere

Relevante links om Frederikshavn


Læs mere om Frederikshavn på disse sider:
Frederikshavn Kommune
Enjoy Frederikshavn
Wikipedia: Frederikshavn
Frederikshavn på Google Maps
Find andelsboliger til salg i Frederikshavn

Ofte stillede spørgsmål