Køge: Den historiske by med alt hvad hjertet begærer

Køge er en historisk by med en lang historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen har været et vigtigt handelscentrum gennem århundreder, og den var en af de vigtigste byer i Danmark i middelalderen.
12. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Køge: Den historiske by med alt hvad hjertet begærer

Køge er en historisk by med en lang historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen har været et vigtigt handelscentrum gennem århundreder, og den var en af de vigtigste byer i Danmark i middelalderen.

Køge som by

I dag er Køge en moderne by med et aktivt handelsliv, en levende kulturscene og en række uddannelsesinstitutioner. Byen er også et populært turistmål, med mange historiske seværdigheder og naturskønne omgivelser.

Transportforhold i Køge

Transportforholdene i Køge er gode og varierede. Byen har et veludviklet vejnet, der forbinder den med andre byer i Danmark og resten af Europa. Derudover har Køge en velfungerende offentlig transport med bus, tog og metro.

Vejnettet i Køge er veludbygget og vedligeholdt. Byen har en række hovedveje, der forbinder den med København, Roskilde og andre større byer i Danmark. Derudover har Køge et veludviklet netværk af sideveje, der forbinder byens forskellige kvarterer.

Offentlig transport i Køge er velfungerende og omfattende. Byen har et netværk af busser, der forbinder byens forskellige kvarterer. Derudover har Køge en station, hvor der stopper tog til København, Roskilde og andre byer i Danmark. I 2025 forventes metroen at åbne i Køge, hvilket vil forbedre forbindelsen til København yderligere.

Køge Havn er en vigtig trafikhavn for Danmark. Havnen håndterer en række forskellige varer, herunder containere, stykgods og flydende last. Havnen er også en vigtig færgehavn, der forbinder Danmark med Tyskland og Sverige.

Samlet set er transportforholdene i Køge gode og varierede. Byen har et veludviklet vejnet, et velfungerende offentlig transportsystem og en vigtig trafikhavn.

Vigtige tal om Køge (2023)

Areal: Køge har et areal på 69,7 km2.

Gennemsnitsalder: Den gennemsnitlige alder i Køge er 42,6 år.

Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Køge er 2,7 %.

Store andelsforeninger i Køge 

A/B JÆGER
A/B Jæger er en andelsboligforening i Køge Centrum. Foreningen blev grundlagt i 1907 og har i dag over 450 andele.

Foreningens ejendomme ligger på Jægersborggade, en hyggelig brostensbelagt gade i Køges historiske bykerne. Ejendommene er alle fra slutningen af 1800-tallet og er kendetegnet ved deres charmerende facader og detaljer.

A/B Tolvhusene

A/B Tolvhusene er en andelsboligforening i Køge Nord. Foreningen blev grundlagt i 2004 og har i dag over 120 andele.

Foreningens ejendomme ligger på Tolvhusene, en moderne boligbebyggelse i Køge Nord. Ejendommene er kendetegnet ved deres lyse og moderne arkitektur.

Bydele i Køge

Køge Centrum
Køge Centrum er kendetegnet ved sin historiske atmosfære og sit livlige handelsliv. Bydelen er hjemsted for en række bygninger fra middelalderen og renæssancen, herunder Køge Rådhus, Køge Kirke og Køge Slot. I byens gågader finder man et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer.

Køge Nord
Køge Nord er kendetegnet ved sin moderne arkitektur og sine mange nye boliger. Bydelen er også hjemsted for et nyt erhvervsområde, der huser en række virksomheder fra forskellige brancher. I bydelen finder man også en række uddannelsesinstitutioner, herunder Køge Gymnasium og Køge Handelsskole.

Køge Syd
Køge Syd er kendetegnet ved sin blandede bebyggelse. Bydelen har både ældre og nyere boliger, og her finder man også en række institutioner og virksomheder. I bydelen finder man også Køges nyeste kulturinstitution, KØS - Museum for kunst i det offentlige rum.

Køge Øst
Køge Øst er kendetegnet ved sin naturskønhed. Bydelen er omgivet af skov og strand, og her finder man også et rekreativt område med golfbane, tennisbaner og en lystbådehavn. I bydelen finder man også Køges naturcenter, Naturcenter Køge Bugt.

Butikker i Køge

Intersport
Intersport er en dansk sportskæde med over 100 butikker i Danmark. Butikken sælger et bredt udvalg af sportsudstyr og -tøj til både mænd, kvinder og børn. Intersport har et særligt fokus på outdoor-udstyr og -tøj. 

Imerco
Imerco er en dansk butikskæde, der sælger husholdningsartikler, boligindretning og gaveartikler. Butikken har over 100 butikker i Danmark. Imerco har et bredt udvalg af produkter til hjemmet, herunder køkkenudstyr, boligindretning, gaveartikler og meget mere. 

Sportmaster
Sportmaster er en dansk sportskæde med over 70 butikker i Danmark. Butikken sælger et bredt udvalg af sportsudstyr og -tøj til både mænd, kvinder og børn. Sportmaster har et særligt fokus på discount-sportsudstyr. 

Normal
Normal er en dansk discountkæde, der sælger dagligvarer, personlig pleje, rengøringsmidler og sundhedskost. Butikken har over 300 butikker i Danmark. Normal sælger produkter til lave priser. 

Søstrene Grene
Søstrene Grene er en dansk boligindretningskæde med over 100 butikker i Danmark. Butikken sælger et bredt udvalg af boliginteriør, herunder boligtilbehør, dekoration, kunst og tekstiler. Søstrene Grene sælger produkter til rimelige priser. 

Relevante links om Køge

Læs mere om Køge på disse sider:

Køge Kommune

Visit Køge

Wikipedia: Køge

Køge på Google Maps

Find andelsboliger til salg i Køge

Ofte stillede spørgsmål