Kolding: Shopping, kultur og natur i skøn forening

Kolding er en by i Sydjylland, Danmark. Den er den ottende største by i Danmark med en befolkning på over 60.000. Kolding er et vigtigt handels- og industricenter og er også kendt for sit rige kulturliv.
12. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Kolding: Shopping, kultur og natur i skøn forening

Kolding er en by i Sydjylland, Danmark. Den er den ottende største by i Danmark med en befolkning på over 60.000. Kolding er et vigtigt handels- og industricenter og er også kendt for sit rige kulturliv.

Kolding som by

Nogle af de mest karakteristiske træk ved Kolding er:

Den historiske bykerne. Kolding har en lang og rig historie, der går tilbage til vikingetiden. Den historiske bykerne er hjemsted for en række historiske bygninger, herunder Koldinghus, Vor Frue Kirke og Kolding Rådhus.

Kolding Fjord. Kolding Fjord er en fjord, der ligger nord for Kolding. Fjorden er et populært sted for rekreative aktiviteter, såsom sejlads, fiskeri og svømning.

Kolding Å. Kolding Å er en flod, der løber gennem Kolding. Floden er et vigtigt vandløb for byens industri og er også et populært sted for friluftsliv.

Kolding Museum. Kolding Museum er et museum, der udstiller historien om Kolding og omegn. Museet har en række udstillinger, der dækker alt fra vikingetiden til moderne tid.

Koldinghus Festival. Koldinghus Festival er en musikfestival, der afholdes hvert år i august. Festivalen har været afholdt siden 1995 og har tiltrukket nogle af de største navne inden for musik.

Kolding er en mangfoldig og levende by med noget at byde på for enhver smag.

Transportforhold i Kolding

Kolding har et godt udvalg af transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt i byen og til omgivelserne.

Offentlig transport

Kolding har et veludviklet netværk af offentlig transport, der omfatter busser og tog. Busserne dækker hele byen og omegn, mens togene forbinder Kolding med andre byer i Danmark, såsom Aarhus, Odense og København. 

Bil

Kolding har et godt udbygget vejnet, der gør det nemt at komme rundt i byen med bil. Der er også en række parkeringsmuligheder i byen, både gratis og betalte.

Cykel

Kolding er en cykelvenlig by med et stort netværk af cykelstier. Cykel er en god måde at komme rundt i byen på, og det er også en god måde at få motion på.

Fodtur

Kolding centrum er kompakt og overskueligt, så det er også muligt at komme rundt i byen til fods. Det er en god måde at se byens seværdigheder på og få en god oplevelse af byens atmosfære.

Vigtige tal om Kolding (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Kolding:

Befolkning: ca. 62.000 (2023)

Areal: 605 kvm

Gennemsnitsalder: 41,8 år

Arbejdsløshedsrate: 3,2% (2022)

Gennemsnitlig indkomst: 403.000 DKK (2022)

Skoleelever: 12.700 (2022)

Børn under 18 år: 19.600 (2022)

Ældre over 65 år: 23.300 (2022)

Disse tal giver et overblik over Kolding som by. De viser, at Kolding er en voksende by med en ung og veluddannet befolkning. Byen er et vigtigt center for erhverv og uddannelse, og den er også et populært turistmål.

Store andelsforeninger i Kolding

Andelsboligforeningen Koldinghus

AB Byparken

Bakketoppen

A/B Strandhuse

AB Drejens Haveby

ABF Gartnervænget

Andelsboligforeningen Koldinghus

Andelsboligforeningen Koldinghus er den største andelsforening i Kolding. Foreningen blev stiftet i 1934 og består af ca. 1.200 boliger, fordelt på en række bygninger i Kolding centrum. Boligerne er en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål.

AB Byparken

AB Byparken er en andelsforening med ca. 400 boliger, beliggende i Kolding øst. Foreningen blev stiftet i 1965 og består af en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål. Foreningen ligger i et naturskønt område med udsigt over Kolding Fjord.

Bakketoppen

Bakketoppen er en andelsforening med ca. 300 boliger, beliggende i Kolding vest. Foreningen blev stiftet i 1970 og består af en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål. Foreningen ligger i et roligt område med gode udsigtsmuligheder.

A/B Strandhuse

A/B Strandhuse er en andelsforening med ca. 200 boliger, beliggende i Kolding syd. Foreningen blev stiftet i 1950 og består af en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål. Foreningen ligger tæt på Kolding Fjord og byder på gode muligheder for at nyde naturen.

AB Drejens Haveby

AB Drejens Haveby er en andelsforening med ca. 150 boliger, beliggende i Kolding nord. Foreningen blev stiftet i 1945 og består af en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål. Foreningen ligger i et roligt område med gode udsigtsmuligheder.

ABF Gartnervænget

ABF Gartnervænget er en andelsforening med ca. 100 boliger, beliggende i Kolding øst. Foreningen blev stiftet i 1950 og består af en blanding af et- og toværelses lejligheder. Foreningen ligger i et naturskønt område med gode udsigtsmuligheder.

Disse andelsforeninger tilbyder et bredt udvalg af boliger til forskellige behov og budgetter. De ligger i forskellige dele af Kolding og byder på forskellige udsigter og faciliteter.

Bydele i Kolding

Kolding er opdelt i 5 bydele:

Bymidten er det historiske centrum af Kolding. Her finder man Koldinghus, Vor Frue Kirke, Kolding Rådhus og en række andre historiske bygninger. Bymidten er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer. 

Nordbyen er den største bydel i Kolding. Her finder man en række boligområder, skoler, børnehaver, supermarkeder og andre faciliteter. Nordbyen er også hjemsted for Kolding Storcenter. 

Sydbyen er en blandet bydel med både boligområder, erhvervsområder og offentlige faciliteter. Her finder man blandt andet Kolding Sygehus, Kolding Musikskole og Kolding Bibliotek. 

Vestbyen er en bydel med en række boligområder og erhvervsområder. Her finder man blandt andet Kolding Havn og Kolding Campus.

Østbyen er en bydel med en række boligområder og grønne områder. Her finder man blandt andet Kolding Golfklub og Kolding Skov.

Ud over disse 5 bydele er der også en række mindre bydele og sogne i Kolding Kommune.

Butikker i Kolding

For dem som gerne vil bo i områder med masser af shoppingmuligheder, så er der en liste over butikker i Kolding her.

Kolding Storcenter

Intersport - Danmarks største sportskæde med et bredt udvalg af sportsudstyr.

Normal - Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.

Panduro Hobby - Hobbyforretning med et bredt udvalg af hobbyartikler.

Søstrene Grene - Dansk livsstilskæde med et bredt udvalg af boligtilbehør, brugskunst og gaveartikler.

Bymidten

A Hereford Beefstouw - Restaurant med fokus på kvalitetskød fra Hereford-kvæg.

Audionova Hørecenter - Hørecenter med et bredt udvalg af høreapparater og høreværn.

Beershoppen - Butik med specialøl fra hele verden.

Bog & Ide - Boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner og legetøj.

Book & Beans - Cafe med et bredt udvalg af bøger og kaffe.

Buddy Legetøj - Legetøjsbutik med et bredt udvalg af legetøj til børn i alle aldre.

Føtex - Dansk supermarkedskæde med et bredt udvalg af dagligvarer.

H&M - Svensk modetøjskæde med et bredt udvalg af tøj til hele familien.

Hummel - Dansk sportstøjsmærke med et bredt udvalg af sportstøj og -udstyr.

Kaffebaren - Cafe med et bredt udvalg af kaffe og kager.

Koldinghus - Museum med en række udstillinger om Kolding og omegn.

Lidl - Tysk discountsupermarkedskæde med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.

Meny - Dansk supermarkedskæde med et bredt udvalg af dagligvarer.

Nordisk Film Biografer - Biografkæde med en række biografer i Danmark.

Relevante links om Kolding

Læs mere om Kolding på disse sider:

Kolding Kommune

Visit Kolding

Wikipedia: Kolding

Kolding på Google Maps

Find andelsboliger til salg i Kolding

Ofte stillede spørgsmål