Oplev Nykøbing Falster: Byen med sjæl

Nykøbing Falster er en charmerende by med en lang historie. Byen blev grundlagt i 1100-tallet og har siden været et vigtigt handelscentrum. Byen er også kendt for sin smukke beliggenhed ved Guldborgsund.
16. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Oplev Nykøbing Falster: Byen med sjæl

Nykøbing Falster er en charmerende by med en lang historie. Byen blev grundlagt i 1100-tallet og har siden været et vigtigt handelscentrum. Byen er også kendt for sin smukke beliggenhed ved Guldborgsund.

Nykøbing Falster som by

Nogle af de kendetegnende ting ved Nykøbing Falster omfatter:

  • Den gamle bykerne: Den gamle bykerne i Nykøbing Falster er et godt sted at opleve byens historie. Her finder man en række gamle bygninger, herunder det gamle rådhus, St. Nicolai Kirke og Østergade.
  • Guldborgsund: Guldborgsund er en smal sund, der adskiller øerne Falster og Lolland. Sundet er et populært sted for sejlads, lystfiskeri og badning. 
  • Middelaldercentret: Middelaldercentret er et levende museum, der giver besøgende mulighed for at opleve livet i middelalderen. Museet har en række historiske bygninger, herunder en borg, en kirke og en landsby. 
  • Guldborgsund Zoo: Guldborgsund Zoo er en zoologisk have med over 1000 dyr fra hele verden. Zooen har et fokus på at bevare truede dyrearter. 

Nykøbing Falster er en levende by med et bredt udvalg af aktiviteter og seværdigheder. Byen er et godt sted at besøge, hvis man er interesseret i historie, natur eller kultur.

Transportforhold i Nykøbing Falster

Transportforholdene i Nykøbing Falster er gode. Byen ligger tæt på motorvejen E47, der forbinder København med Gedser og Rødby. Dette gør det nemt at transportere varer og tjenester ind og ud af byen.

Byen har også en god busforbindelse til resten af Falster og til København. Busrejsen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 2 timer.

Der er også en jernbanestation i Nykøbing Falster, der forbinder byen med København og Odense. Togrejsen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 1 timer og 30 minutter.

Her er en oversigt over de forskellige transportmuligheder i Nykøbing Falster:

Motorvej: E47 passerer gennem Nykøbing Falster, og det tager cirka 2 timer at køre til København fra byen.

Bus: Der er en god busforbindelse til resten af Falster og til København. Busrejsen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 2 timer.

Jernbane: Der er en jernbanestation i Nykøbing Falster, der forbinder byen med København og Odense. Togrejsen fra København til Nykøbing Falster tager cirka 1 timer og 30 minutter.

Transportforholdene i Nykøbing Falster er gode for virksomheder, der har behov for at transportere varer og tjenester. Byen ligger tæt på motorvejen og har en god bus- og jernbaneforbindelse.

Vigtige tal om Nykøbing Falster (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Nykøbing Falster:

Befolkning: Nykøbing Falster har en befolkning på cirka 17.000 indbyggere.

Areal: Nykøbing Falster har et areal på cirka 42 kvadratkilometer.

Økonomi: Nykøbing Falster er et vigtigt erhvervscenter med en bred vifte af virksomheder. De vigtigste erhvervsområder er fødevareproduktion, møbelproduktion og metalproduktion.

Uddannelse: Nykøbing Falster har en række uddannelsesinstitutioner, herunder Nykøbing Falster Gymnasium, Nykøbing Falster Handelsskole og Professionshøjskolen Absalon.

Kultur: Nykøbing Falster har et rigt kulturliv med en række museer, teatre og koncertsteder.

Her er nogle specifikke tal for de vigtigste erhvervsområder i Nykøbing Falster:

Fødevareproduktion: Der er over 100 fødevarevirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 4.000 medarbejdere. De vigtigste fødevarevirksomheder i Nykøbing Falster er Arla Foods, Danfoss A/S og Dansk Supermarked.

Møbelproduktion: Der er over 50 møbelvirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 2.000 medarbejdere. De vigtigste møbelvirksomheder i Nykøbing Falster er Jysk, IKEA og Scanteak.

Metalproduktion: Der er over 30 metalvirksomheder i Nykøbing Falster, der beskæftiger cirka 1.500 medarbejdere. De vigtigste metalvirksomheder i Nykøbing Falster er Danfoss A/S, Vestas Wind Systems A/S og Grundfos.

Store andelsforeninger i Nykøbing Falster

Andelsboligforeninger er en populær boligform i Danmark, og Nykøbing Falster er ingen undtagelse. Byen har et bredt udvalg af andelsforeninger, der tilbyder boliger i alle prisklasser og størrelser.

  • Andelsboligforeningen Fogedgaarden
  • Andelsboligforeningen Grønnegården
  • Andelsboligforeningen Hermelinparken
  • Andelsboligforeningen Præstevænge
  • Andelsboligforeningen Af 1984

Andelsboligforeningen Fogedgaarden

Andelsboligforeningen Fogedgaarden er en forening med 72 boliger, der ligger i den centrale del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1970, og boligerne er i varierende størrelser fra 2 til 5 værelser.

Fogedgaarden er en velfungerende forening med et aktivt beboerråd. Foreningen tilbyder en række faciliteter til beboerne, herunder et fælleshus, et legeplads og et parkeringshus.

Andelsboligforeningen Grønnegården

Andelsboligforeningen Grønnegården er en forening med 13 boliger, der ligger i den sydlige del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1975, og boligerne er i størrelser fra 2 til 4 værelser.

Grønnegården er en forening med et godt naboskab og en hyggelig atmosfære. Foreningens boliger er kendt for deres gode beliggenhed og deres store haver.

Andelsboligforeningen Hermelinparken

Andelsboligforeningen Hermelinparken er en forening med 106 boliger, der ligger i den nordlige del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1980, og boligerne er i størrelser fra 2 til 5 værelser.

Hermelinparken er en forening med et aktivt beboerråd, der arrangerer en række sociale aktiviteter for beboerne. Foreningens boliger er kendt for deres gode beliggenhed og deres moderne udstyr.

Andelsboligforeningen Præstevænge

Andelsboligforeningen Præstevænge er en forening med 32 boliger, der ligger i den østlige del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1920, og boligerne er i størrelser fra 2 til 4 værelser.

Præstevænge er en forening med en lang historie og en tradition for godt naboskab. Foreningens boliger er kendt for deres gode beliggenhed og deres charmerende udtryk.

Andelsboligforeningen Af 1984

Andelsboligforeningen Af 1984 er en forening med 60 boliger, der ligger i den vestlige del af Nykøbing Falster. Foreningen blev stiftet i 1984, og boligerne er i størrelser fra 2 til 5 værelser.

Af 1984 er en forening med et aktivt beboerråd, der arrangerer en række sociale aktiviteter for beboerne. Foreningens boliger er kendt for deres gode beliggenhed og deres moderne udstyr.

Disse er blot nogle af de mange andelsforeninger, der findes i Nykøbing Falster. Hvis du overvejer at købe en andelsbolig i byen, er det en god idé at undersøge dine muligheder og finde en forening, der passer til dine behov og ønsker.

Bydele i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er opdelt i følgende bydele:

Gamle bydel er byens historiske centrum og er kendetegnet ved sine brostensbelagte gader, gamle bygninger og charmerende atmosfære. Her finder man blandt andet byens rådhus, St. Nicolai Kirke, Østergade og Torvet. 

Østre bydel er den største bydel i Nykøbing Falster og er kendetegnet ved sine mange boliger, butikker og restauranter. Her finder man også byens havn, der er et populært sted for sejlads, lystfiskeri og badning. 

Vestre bydel er en blandet bydel med både boliger, erhverv og institutioner. Her finder man blandt andet byens gymnasium, handelsskole og bibliotek.

Nordbyen er en ny bydel, der er kendetegnet ved sine parcelhuse og villaer. Her finder man også byens idrætsanlæg og rekreative område. 

Sydbyen er en bydel, der er under udvikling. Her finder man blandt andet byens nye havnefront, der er under opførelse. 

Hver bydel har sit eget unikke udtryk og byder på forskellige oplevelser for beboerne og besøgende.

Butikker i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er en oversigt over nogle af de butikker, man finder i byen:

Gamle bydel

Bog & idé: Butik med et bredt udvalg af bøger, spil, legetøj og gaveartikler.

Føtex: Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer og nonfood.

H&M: Butik med tøj til kvinder, mænd og børn.

Matas: Butik med skønhedsprodukter, personlig pleje og helsekost.

Østre bydel

Normal: Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer.

MetteF: Butik med tøj til kvinder.

Tøjeksperten: Butik med tøj til mænd.

Elgiganten: Butik med elektronik og hvidevarer.

JYSK: Butik med møbler og boligindretning.

Vestre bydel

Kvickly: Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer og nonfood. 

Power: Butik med elektronik og hvidevarer. 

Sydbyen

Guldborgsund Zoo: Zoologisk have med over 1000 dyr fra hele verden. 

Middelaldercentret: Levende museum, der giver besøgende mulighed for at opleve livet i middelalderen. 

Dette er blot nogle af de mange butikker, man finder i Nykøbing Falster. Byen har et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov.

Relevante links om Nykøbing Falster

Læs mere om Nykøbing Falster på disse sider:

Guldborgsund Kommune

Visit Nykøbing Falster

Wikipedia: Nykøbing Falster

Nykøbing Falster på Google Maps

Find andelsboliger til salg i Nykøbing Falster

Ofte stillede spørgsmål