Ringsted: En by med sjæl

Ringsted er en by med en lang og rig historie. Byen blev grundlagt omkring år 1000 og var i middelalderen en af de vigtigste byer på Sjælland. Ringsted var Sjællands tingsted, og byen var også hjemsted for et kloster, som var et vigtigt religiøst og kulturelt centrum.
16. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Ringsted: En by med sjæl

Ringsted er en by med en lang og rig historie. Byen blev grundlagt omkring år 1000 og var i middelalderen en af de vigtigste byer på Sjælland. Ringsted var Sjællands tingsted, og byen var også hjemsted for et kloster, som var et vigtigt religiøst og kulturelt centrum.

Ringsted som by

I dag er Ringsted en moderne by med et bredt udvalg af butikker, restauranter og kulturtilbud. Byen er også hjemsted for en række store virksomheder, herunder Danish Crown Slagteri, som er byens største arbejdsplads.

Her er nogle af de ting, der kendetegner Ringsted:

 • En lang og rig historie: Ringsted er en af Danmarks ældste byer, og byen har en rig historie, der går tilbage til vikingetiden. Byens vartegn, Sankt Bendts Kirke, er Danmarks første murstenskirke og er et vigtigt monument fra middelalderen.
 • En moderne by: Ringsted er en moderne by med et bredt udvalg af butikker, restauranter og kulturtilbud. Byen er også hjemsted for en række store virksomheder.
 • En naturskøn beliggenhed: Ringsted ligger i et naturskønt område med masser af muligheder for friluftsliv. Byen er omgivet af skov og marker, og der er gode muligheder for at gå, cykle eller ride i området.

Her er nogle af de specifikke steder og attraktioner, der er værd at besøge i Ringsted:

 • Sankt Bendts Kirke: Danmarks første murstenskirke, opført i 1170.
 • Ringsted Museum: Byens museum, der fortæller historien om Ringsted fra vikingetiden til i dag.
 • Ringsted Slotsruin: Ruinen af et middelalderligt slot, der blev ødelagt i 1659.
 • Ringsted Kulturhus: Byens kulturhus, der huser et teater, et musikhus og et kongrescenter.
 • Ringsted Lystskov: En stor skov, der ligger tæt på byen.

Ringsted er en by med noget at byde på for enhver smag. Byen er et godt sted at bo, arbejde eller besøge, hvis man er interesseret i historie, kultur eller natur.

Transportforhold i Ringsted

Ringsted har gode transportmuligheder. Byen ligger på hovedvej E47, der forbinder København med Jylland. Der er også gode togforbindelser til København, Roskilde og Næstved.

Bil

Ringsted ligger på hovedvej E47, der er en vigtig færdselsåre mellem København og Jylland. Der er også gode forbindelser til de omkringliggende byer via mindre veje. 

Tog

Ringsted Station ligger på Sjællandsbanen, der forbinder København med Næstved. Der er også togforbindelser til Roskilde og Slagelse. 

Bus

Ringsted er desuden forbundet med en række buslinjer, der kører til de omkringliggende byer og landsbyer.

Cykling

Ringsted er en god by at cykle i. Der er gode cykelstier i byen, og der er også mulighed for at cykle på de omkringliggende stier og veje. 

Gang

Ringsted er en kompakt by, og det er derfor nemt at komme rundt til fods. Der er også gode gangbroer over vejene i byen.

Offentlig transport

Ringsted har et godt offentligt transportsystem, der gør det nemt at komme rundt i byen og til de omkringliggende byer.

Vigtige tal om Ringsted (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver Ringsted:

Befolkning: Ringsted har en befolkning på omkring 35.000 indbyggere.

Areal: Ringsted har et areal på omkring 110 km2.

Beliggenhed: Ringsted ligger på Sjælland, ca. 50 km vest for København.

Økonomi: Ringsted er et vigtigt erhvervscentrum med en række store virksomheder, herunder Danish Crown Slagteri, Danske Bank og Coop Danmark.

Kultur: Ringsted har en rig kulturhistorie med en række historiske monumenter, herunder Sankt Bendts Kirke, Ringsted Slotsruin og Ringsted Museum.

Her er nogle specifikke tal, der kan give et mere detaljeret billede af Ringsted:

Befolkningssammensætning: I Ringsted er 50,4 % af befolkningen kvinder og 49,6 % er mænd. Den gennemsnitlige alder er 42,3 år.

Indkomst: Den gennemsnitlige indkomst i Ringsted er 503.000 kr. om året.

Arbejdsmarked: I Ringsted er 74,2 % af befolkningen i beskæftigelse.

Uddannelse: 39,1 % af befolkningen i Ringsted har en lang videregående uddannelse.

Disse tal kan bruges til at beskrive Ringsted som en by med en sund befolkningssammensætning, en stærk økonomi og et rigt kulturliv.

Store andelsforeninger i Ringsted?

Andelsboliger er en populær boligform i Danmark, og Ringsted er ingen undtagelse. Byen har et bredt udvalg af andelsforeninger, der tilbyder boliger til forskellige behov og budgetter.

Ifølge Andelsboligforeningernes Landsorganisation (BL) er de tre største andelsforeninger i Ringsted følgende:

 • Andelsboligforeningen Mølleparken
 • Andelsboligforeningen Nordrupvænge
 • Andelsboligforeningen Bryggergården
 • Andelsboligforeningen Bjergbakken 
 • Andelsboligforeningen Mølledalen 

Andelsboligforeningen Mølleparken

Andelsboligforeningen Mølleparken er den største andelsforening i Ringsted. Foreningen blev grundlagt i 1968 og har 180 andelsboliger. Boligerne er fordelt på rækkehuse, lejligheder og villaer. Foreningen ligger i området omkring Mølledalen i Ringsted.

Andelsboligforeningen Nordrupvænge

Andelsboligforeningen Nordrupvænge er den næststørste andelsforening i Ringsted. Foreningen blev grundlagt i 1972 og har 175 andelsboliger. Boligerne er fordelt på rækkehuse, lejligheder og villaer. Foreningen ligger i området omkring Nordrupvænge i Ringsted.

Andelsboligforeningen Bryggergården

Andelsboligforeningen Bryggergården er den tredjestørste andelsforening i Ringsted. Foreningen blev grundlagt i 1969 og har 160 andelsboliger. Boligerne er fordelt på lejligheder og villaer. Foreningen ligger i området omkring Pileborggade i Ringsted.

Andelsboligforeningen Bjergbakken

Andelsboligforeningen Bjergbakken har 120 andelsboliger. Boligerne er fordelt på rækkehuse og lejligheder. Foreningen ligger i området omkring Bjergbakken i Ringsted.

Andelsboligforeningen Mølledalen

Andelsboligforeningen Mølledalen har 100 andelsboliger. Boligerne er fordelt på rækkehuse, lejligheder og villaer. Foreningen ligger i området omkring Mølledalen i Ringsted.

Alle fem andelsforeninger tilbyder et bredt udvalg af boligtyper, der passer til forskellige behov og budgetter. Foreninger er også aktive i at skabe et godt fællesskab for deres beboere.

Bydele i Ringsted

Ringsted er opdelt i følgende bydele:

Bymidten: Bymidten er Ringsteds historiske centrum. Her finder man Sankt Bendts Kirke, Ringsted Museum, Ringsted Kulturhus og et bredt udvalg af butikker, restauranter og cafeer. 

Odinsvejskvarteret: Odinsvejskvarteret er et moderne boligkvarter, der blev opført i 1960'erne. Kvarteret er kendetegnet ved sine høje boligblokke og sit grønne område, Odinsparken.

Kasernebyen: Kasernebyen er et nyt boligområde, der er under udvikling. Kvarteret er bygget på den tidligere kasernegrund, og det vil bestå af boliger, butikker og erhverv. 

Benløse: Benløse er en forstad til Ringsted. Kvarteret er kendetegnet ved sine villaer og sine grønne områder. 

Tågelund: Tågelund er et boligområde, der ligger syd for Ringsted. Kvarteret er kendetegnet ved sine rækkehuse og sine grønne områder.

Sigersted: Sigersted er en landsby, der ligger øst for Ringsted. Kvarteret er kendetegnet ved sine landlige omgivelser. 

I Ringsted er der også en række mindre byområder, herunder Grøftesø, Mølledalen og Stensgård.

Butikker i Ringsted

I Ringsted finder du et bredt udvalg af butikker, så der er noget for enhver smag. Her er et overblik over nogle af de mest populære steder at shoppe i Ringsted:

Bymidten:

Torvet: Her finder du et bredt udvalg af specialbutikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, isenkrambutikker, elektronikbutikker og supermarkeder.

Sjællandsgade: Her finder du et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, isenkrambutikker, elektronikbutikker og restauranter.

Ringsted Outlet:

45 mærkevarebutikker med op til 70% rabat

Blandt mærkerne finder du bl.a. Adidas, Nike, Hugo Boss, Levi's, Calvin Klein og Puma.

Ud over disse steder finder du også et bredt udvalg af gårdbutikker i Ringsted Kommune. Gårdbutikkerne sælger typisk lokale varer, herunder frugt, grøntsager, æg, kød og mejeriprodukter.

Relevante links om Ringsted

Læs mere om Ringsted på disse sider:

Ringsted Kommune

Visit Ringsted

Wikipedia: Ringsted

Ringsted på Google Maps

Find andelsboliger til salg i Ringsted

Ofte stillede spørgsmål