Hvad koster det at låne til andelsbolig?

Hvad koster det at låne til andelsbolig?

Søg andelsboliger i hele Danmark

I takt med at andelsboliger bliver mere eftertragede, bliver spørgsmålet "Hvad det at låne til andelsbolig?" stillet hyppigere. Mange skal nemlig ud og tage et andelsboliglån. 

Hvad koster det at låne til en andelslejlighed?

Prisen for et andelsboliglån varierer fra person til person, men de seneste år har prisen for sådan et lån været det laveste nogensinde. Prisen for lånet afhænger for det første af din husstandsindkomst, da dette påvirker om hvorvidt banken har tillid til dig som låner og din evne til at betale, samt hvor meget du kan låne.

Du kan læse mere om, hvor meget man kan låne til en andelsbolig her

Andre udgifter til køb af andelsbolig

Udover at skulle gældsætte sig for at kunne købe en andelsbolig, skal man, udover renten, også tage højde for de faste udgifter, der er ved at bo i andelsboligen. Modsat en ejerbolig, skal man også betale boligafgiften hver måned samt være opmærksom på eventuelle prisstigninger, der kan være i denne.
Du kan læse mere om, hvad der afgør boligafgiftens størrelse her, samt hvad en andelsbolig er her

Svaret til ”Hvad koster det at låne til en andelsbolig? ” afhænger altså i høj grad af, hvordan din egen økonomi er og den nuværende rentesats hos bankerne, som de seneste år har været særdeles lave. For at få et fingerpeg omkring hvad du kan låne og hvilken rente du kan låne til, kan du gøre brug af de forskellige bankers låneberegnere.

“Kan man få boligstøtte til andelsbolig?” Læs mere om dine muligheder her