Hvad er fordelen ved andelsbolig og hvorfor købe andelsbolig?

6. juli 2017 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Hvad er fordelen ved andelsbolig og hvorfor købe andelsbolig?

Søg andelsboliger i hele Danmark

Boligmarkedet kan være kompliceret at gennemskue. Ikke blot pga. de mange forhold, der skal tages hensyn til. Men også på grund af det faktum at der jo findes flere forskellige typer af boliger. Andelsboliger er et tiltag som har rodfæstet sig på det danske boligmarked.

Men hvad er fordelen ved andelsbolig?

- Flere kvm: Sammenlignet med en ejerbolig, så får du typisk flere kvm for pengene ved at købe en andelsbolig. Dette kan have fordele for dig som ønsker flere kvm, og det gør sandsynligvis også boligen nemmere at sælge senere.

- Billigere: Typisk kan man sidde meget billigere i en andelsbolig end man kan i en ejerbolig. Men det kommer selvfølgelig an på hvor meget andelsbeviset koster, og hvor stort et lån man skal tage i banken. Men som udgangspunkt er en andelsbolig billigere at købe end en ejerbolig. Ihvertfald på kort sigt! En fordel mere er, at man i en andelsbolig kan have en meget lav boligydelse, og at man derudover ikke skal betale fællesudgifter og boligskat, som man skal i en ejerbolig.
Sammenhold: Som andelsboligejer bliver man medlem af en andelsboligforening og man er derfor sammen om at træffe beslutningerne. Det tætte sammenspil betyder ofte, at der er en god social stemning i andelsboligforeningen.

Så hvorfor købe andelsbolig?  - fordi det oftest er billigere, man får mere for pengene og der er en hyggelig stemning imellem beboerne i foreningen.
Fik du ikke nok svar på spørgsmålet ”Hvad er fordelen ved andelsbolig og hvorfor købe andelsbolig”? Så kan du få svar på flere spørgsmål ved at læse mere om ”Hvad er en andelsbolig?” her

Hvordan bytter man andelsbolig?

Ifølge lovgivning har man ret til at bytte sin andelsbolig imod en anden, såfremt man lever op til en række betingelser. Så hvordan bytter man andelsbolig? Der er i den forbindelse en masse spørgsmål og der er visse ting, som man skal være opmærksom på. Når man bytter andelsbolig, så bytter man retten til at købe hinandens andelsboliger. Derfor anbefales det at tjekke op på forskellene i de to andelsboligforeninger. Navnligt hvordan andelsboligerne i foreningen værdisættes. Der er nemlig stor forskel på, om det er valuarvurderingen der benyttes eller om det er den offentlige vurdering der benyttes. Sæt dig derfor altid ind i dette først. Dernæst er det en god ide at kigge på forskellen i kvadratmeterprisen imellem de to boliger. Her skal der kigges på om lokalitet, lejlighedens stand, eller boligafgiften, kan retfærdiggøre den prisforskel der evt. er imellem boligerne

Inden man bytter er det altid en god ide, at sætte sig ind i reglerne, der forekommer i den proces. Læs mere om det på hos retsinformation her