Andelsboligloven

Hvad er andelsboligloven?

Søg andelsboliger i hele Danmark

Alle andelsboligforeninger er underlagt andelsboligloven. Denne lov beskriver bl.a. retningsreglerne der er i forhold til køb og salg af din andelsbolig, der er nemlig særlige love i forhold til prissættelsen af andelsboliger. 

Hvis man ønsker at købe en andelsbolig, eller ønsker at sælge sin andelsbolig, så anbefales det altid at sætte sig godt ind i andelsboligloven, da der her er nogle retningsregler man skal overholde.

Godt at vide om andelsboligloven

Hvis du ønsker at sælge din andelsbolig, så må du gerne sælge den til maksimalprisen, men du må ikke frit vælge hvad maksimalprisen er. Andelsboligloven bestemmer nemlig hvad du maks må sælge din bolig for.
Der er 3 forskellige metoder, hvorpå du kan vælge at prissætte din andelsbolg.

Her er de tre muligheder ifølge andelsboligloven:

Anskaffelsesprisen: Her bliver prisen sat efter den pris, som ejendommen kostede da andelsboligforeningen blev opført. Denne metode bliver særlig brugt af de andelsboligforeninger, hvor at deres ejendomme er dyrere end den offentlige ejendomsvurderingen.

Valuarvurdering: Ved denne metode, er det udelukkende valuarer(særligt uddannede ejendomsmæglere) som må vurdere prisen på din andelsbolig. Ved denne vurdering, skal andelsboligforeningen betale salær til ejendomsmægleren, som foretager vurderingen. Hvis det er over 18 mdr. siden at der blev foretaget en valuarvurdering, så skal der foretages en ny.

Den offentlige ejendomsvurdering: Ved denne metode bliver din bolig prissat af Told og Skat. Denne prissættelse er baseret på støttede og ikke støttede andelsboliger samt forskellige retningslinier på forskellige tidspunkter.

Se også:

Andel til salg
Andelsboliger til salg
Andelsboliger
Andelsboligforening
Andelsboligloven
Andelsboliglån
Billig andelsbolig
Andelslejligheder
Hvad er en andelsbolig?