Andelsboligloven

Få mere information om andelsboligloven.

Alle andelsboligforeninger er underlagt andelsboligloven. Denne lov beskriver bl.a. retningsreglerne der er i forhold til køb og salg af din andelsbolig, der er nemlig særlige love i forhold til prissættelsen af andelsboliger. 

Hvis man ønsker at købe en andelsbolig, eller ønsker at sælge sin andelsbolig, så anbefales det altid at sætte sig godt ind i andelsboligloven, da der her er nogle retningsregler man skal overholde.

Godt at vide om andelsboligloven

Hvis du ønsker at sælge din andelsbolig, så må du gerne sælge den til maksimalprisen, men du må ikke frit vælge hvad maksimalprisen er. Andelsboligloven bestemmer nemlig hvad du maks må sælge din bolig for.
Der er 3 forskellige metoder, hvorpå du kan vælge at prissætte din andelsbolg.

Her er de tre muligheder ifølge andelsboligloven:

Anskaffelsesprisen: Her bliver prisen sat efter den pris, som ejendommen kostede da andelsboligforeningen blev opført. Denne metode bliver særlig brugt af de andelsboligforeninger, hvor at deres ejendomme er dyrere end den offentlige ejendomsvurderingen.

Valuarvurdering: Ved denne metode, er det udelukkende valuarer(særligt uddannede ejendomsmæglere) som må vurdere prisen på din andelsbolig. Ved denne vurdering, skal andelsboligforeningen betale salær til ejendomsmægleren, som foretager vurderingen. Hvis det er over 18 mdr. siden at der blev foretaget en valuarvurdering, så skal der foretages en ny.

Den offentlige ejendomsvurdering: Ved denne metode bliver din bolig prissat af Told og Skat. Denne prissættelse er baseret på støttede og ikke støttede andelsboliger samt forskellige retningslinier på forskellige tidspunkter.

Spørgsmål og svar

Andelsboliger til salg

På Andelsboliger.dk finder du tusindvis af ledige andelsboliger. Brug vores søgefunktion øverst på siden til at søge efter andelslejligheder i København, Århus, Odense, Ålborg og resten af Danmark. Opret dig som boligsøger ved at klikke på "Sign up" øverst på siden, og få besked om nye andelsboliger der matcher din søgning. Opret en Boligsøgerannonce og beskriv hvilken bolig du søger, så boligudbydere der er oprettet på Andelsboliger kan kontakte dig med tilbud på boliger der matcher dine behov. Start din boligsøgning på Andelsboliger.dk!

Find andelsboliger til salg

Leder du efter en andelsbolig til salg? Så er du kommet til det rette sted! Vi har et kæmpe udvalg og er altid opdateret med de nyeste andelsboliger, og du kan oprette en søgeagent så du får besked når der udbydes en ny bolig til salg der passer til dig. Du kan se alle de aktuelle andelsboliger til salg - andelslejligheder og andelsrækkehuse - på listen herover.

Klik på overskriften ud for hver bolig for at læse mere. Søger du bestemte typer andelsboliger, så brug søgefunktionen til at indsnævre din søgning. Her kan du søge efter størrelse og salgspris, og tilføje flere byer til din søgning.

Tilmeld dig som boligsøger og få besked om nye andelsboliger til salg 

Vores boligsøgemaskine er altid opdateret med de nyeste andelsboliger til salg. Du kan oprette dig som boligsøger ved at trykke her - så får du besked når der kommer nye andelsboliger til salg som matcher dine søgekriterier.