Frederikssund: Den charmerende havneby med det smukke natur

Frederikssund er en by i Nordsjælland med ca. 46.113 indbyggere. Byen ligger ved Roskilde Fjord og er kendt for sin idylliske beliggenhed, sit levende kulturliv og sine mange naturoplevelser.
16. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Frederikssund: Den charmerende havneby med det smukke natur

Frederikssund er en by i Nordsjælland med ca. 46.113 indbyggere. Byen ligger ved Roskilde Fjord og er kendt for sin idylliske beliggenhed, sit levende kulturliv og sine mange naturoplevelser.

Frederikssund som by 

Historie og kultur

Frederikssund blev grundlagt i 1651 af Frederik 3., og byen har en rig historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen har været et vigtigt handelscenter og har haft en central rolle i Danmarks historie.

Frederikssund er også en kulturel by med et levende kulturliv. Byen har flere museer, teatre og koncertsteder, og der afholdes årligt en række kulturarrangementer, herunder Vikingespil, der er et stort udendørs teater.

Natur

Frederikssund er omgivet af naturskønne omgivelser. Byen ligger ved Roskilde Fjord. Der er gode muligheder for at bade, sejle, fiske og vandre i området.

Ud over Roskilde Fjord ligger der også flere andre naturområder i nærheden af Frederikssund, herunder Værebro Ådal, Slangerup Ådal og Frederikssunds Skovene.

Andre kendetegn

Ud over de ovennævnte kendetegn er Frederikssund også en by med et aktivt erhvervsliv. Byen er hjemsted for en række virksomheder.

Frederikssund er også en populær turistdestination. Byen har et godt udvalg af overnatningssteder, restauranter og butikker.

Frederikssund er en by med mange kendetegn. Byen er en historisk og kulturelt rig by med en idyllisk beliggenhed ved en sø. Byen er også en by med et aktivt erhvervsliv og et godt udvalg af oplevelser.

Transportforhold i Frederikssund 

Frederikssund er en by med gode transportforhold. Byen har en central placering i Nordsjælland, og der er gode forbindelser til både København, Helsingør og resten af landet.

Byen har en station på S-togslinjen A, der kører mellem København og Helsingør. Der er også en busterminal, hvorfra der er afgange til mange forskellige destinationer i Nordsjælland.

Frederikssund er også en god cykelby. Der er mange cykelstier i byen, og det er let at komme rundt på cykel.

Her er en oversigt over de forskellige transportmuligheder i Frederikssund:

S-tog

S-togslinje A kører mellem København og Helsingør. Der er to afgange i timen i hver retning.

Bus

Der er mange buslinjer i Frederikssund, der kører til forskellige destinationer i Nordsjælland.

Bil

Frederikssund er nemt at nå med bil. Byen ligger ved E47, der er en vigtig motorvej i Danmark.

Vigtige tal om Frederikssund (2023)

  • Befolkning: Frederikssund har en befolkning på cirka 46.113 indbyggere.
  • Areal: Frederikssunds areal er cirka 250,6 km².

Store andelsforeninger i Frederikssund 

Frederikssund Andels Boligforening

Frederikssund Andels Boligforening er en af de største andelsboligforeninger i Frederikssund. Foreningen blev grundlagt i 1939 og består i dag af 1.000 boliger fordelt på 17 afdelinger.

Foreningens boliger er beliggende i hele Frederikssund, både i bymidten og i de omkringliggende bydele. Boligtyperne er varierende og omfatter alt fra 1-værelses lejligheder til 5-værelses familiehuse.

A/B Kildebakken 2

A/B Kildebakken 2 er en mindre andelsboligforening med 25 boliger. Foreningen blev grundlagt i 1950 og ligger i det centrale Frederikssund.

Foreningens boliger er beliggende i et fredeligt område med gode udsigtsmuligheder. Boligtyperne er varierende og omfatter alt fra 2-værelses lejligheder til 4-værelses familiehuse.

Andelsboligforeningen Borgmesterparken

Andelsboligforeningen Borgmesterparken er en anden stor andelsboligforening i Frederikssund. Foreningen blev grundlagt i 1966 og består i dag af 500 boliger fordelt på 20 afdelinger.

Foreningens boliger er beliggende i det centrale Frederikssund, tæt på bymidten og havnen. Boligtyperne er varierende og omfatter alt fra 1-værelses lejligheder til 5-værelses familiehuse.

Bydele i Frederikssund 

Frederikssund er en by med mange forskellige bydele, der hver især har deres egen karakter. Her er en oversigt over de vigtigste bydele i Frederikssund:

Bymidten

Bymidten er Frederikssunds historiske centrum og hjerte. Her finder man byens vigtigste institutioner, butikker og attraktioner, herunder Frederikssunds Slot, Frederikssunds Rådhus, Frederikssund Museum og Frederikssund Havn. 

Borgmesterparken

Borgmesterparken er en nyere bydel, der ligger tæt på bymidten. Bydelen er kendetegnet ved sine mange parcelhuse og villaer.

Bydelen Vinge

Vinge er en ny bydel, der er ved at blive opført syd for Frederikssund. Bydelen er kendetegnet ved sine mange grønne områder og fællesskabsfaciliteter. 

Slangerupvej

Slangerupvej er en bydel, der ligger nord for Frederikssund. Bydelen er kendetegnet ved sine mange etageboliger og rækkehuse.

Østre by

Østre By er en bydel, der ligger øst for Frederikssund. Bydelen er kendetegnet ved sine mange industrivirksomheder og erhvervsområder.

Ud over disse bydele findes der også en række mindre bydele og landsbyer i Frederikssund Kommune. Disse bydele er ofte præget af en mere landlig karakter.

Butikker i Frederikssund 

I Frederikssund ligger der blandt andet følgende butikker

Frederikssund er en by med et godt udvalg af butikker, der dækker et bredt udvalg af behov. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste butikker i byen, inddelt efter center eller vej:

Sillebroen

  • Sportmaster - sportskæde med et bredt udvalg af sportsudstyr.
  • Flying Tiger Copenhagen - danskbaseret butikskæde med unikt legetøj, accessories og gaveidéer.
  • NORMAL - discountbutik med et bredt udvalg af varer til lave priser.
  • H&M - H&M er en svensk modebutikskæde, der sælger tøj til mænd, kvinder og børn.
  • Matas - Matas er en dansk kæde af helse- og skønhedsbutikker, der sælger hudpleje, makeup, hårpleje, vitaminer, mineraler og meget mere.

Relevante links om Frederikssund

Læs mere om Frederikssund på disse sider:
Frederikssund Kommune
Visit Frederikssund
Wikipedia: Frederikssund
Frederikssund på Google Maps
Find andelsboliger til salg i Frederikssund

Ofte stillede spørgsmål