Tag på opdagelse i Horsens: Byen med de mange muligheder

Horsens er en by i Østjylland med omkring 63.162 indbyggere. Byen er kendt for sit rige kulturliv, sin naturskønne beliggenhed og sit internationale udsyn.
12. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Tag på opdagelse i Horsens: Byen med de mange muligheder

Horsens er en by i Østjylland med omkring 63.162 indbyggere. Byen er kendt for sit rige kulturliv, sin naturskønne beliggenhed og sit internationale udsyn.

Horsens som by

Nogle af de mest kendetegnende ting ved Horsens er:

 • Kulturliv: Horsens har et rigt kulturliv med et væld af museer, teatre, koncertsale og andre kulturelle institutioner. Byen er vært for en række store internationale kulturbegivenheder, herunder Heartland Festival, Horsens Jazz Festival og Horsens Operafestival.
 • Natur: Horsens ligger ved bredden af Horsens Fjord og Gudenåen. Byen er omgivet af skov og åbne landskaber, hvilket giver gode muligheder for friluftsliv.
 • Internationalt udsyn: Horsens er en international by med en stor befolkning af indvandrere og efterkommere af indvandrere. Byen er hjemsted for en række internationale virksomheder og organisationer.

Transportforhold i Horsens

Horsens er en velforbundet by med gode transportmuligheder. Byen har et veludviklet vejnet, der forbinder den med resten af Østjylland og resten af Danmark. Horsens er også et knudepunkt for kollektiv trafik, med buslinjer til alle dele af byen og til omliggende byer.

Motorvej E45 i Horsens

Horsens er omgivet af motorvej E45, der forbinder byen med Aarhus, København og resten af Danmark. Byen har også en række mindre veje, der forbinder den med omliggende byer og landsbyer. 

Buslinjer i Horsens

Horsens har et veludviklet netværk af buslinjer, der betjener alle dele af byen. Der er også togforbindelse til Aarhus og København. 

Cykel

Horsens er en cykelvenlig by med et omfattende netværk af cykelstier. Det er let at komme rundt i byen på cykel, og der er mange cykelparkeringspladser tilgængelige. 

Vigtige tal om Horsens (2023)

Her er nogle af de vigtigste tal, der beskriver :

 • Befolkning: Horsens Kommune har et indbyggertal på 63.162 (2023)
 • Andelsboliger: Der er i alt 73 andelsforeninger i Horsens Kommune med over 10.000 boliger.

Store andelsforeninger i Horsens

Nogle af de største andelsforeninger i Horsens er:

 • Boligforeningen Horsens: Boligforeningen Horsens er den største andelsforening i Horsens med over 5.000 boliger. Foreningen ejer boliger i hele byen, herunder både lejligheds- og parcelhuse.
 • Andelsboligforeningen Horsens Vest: Andelsboligforeningen Horsens Vest er den næststørste andelsforening i Horsens med over 3.000 boliger. Foreningen ejer boliger i bydelene Horsens Vest og Horsens Syd.
 • Andelsboligforeningen Horsens Øst: Andelsboligforeningen Horsens Øst er den tredjestørste andelsforening i Horsens med over 1.000 boliger. Foreningen ejer boliger i bydelene Horsens Øst og Horsens Midt.

Bydele i Horsens 

Horsens er inddelt i 10 bydele:

Midtbyen

Midtbyen er byens historiske centrum og hjerte. Her finder man byens vigtigste seværdigheder og attraktioner, herunder Fængslet, Horsens Kunstmuseum og Den Gamle By. 

Østbyen

Østbyen er en moderne bydel med et væld af boliger, butikker og restauranter. Her finder man også Horsens Statsbibliotek og Horsens Teater. 

Vestbyen

Vestbyen er en blandet bydel med både boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Her finder man også Horsens Sygehus og Horsens Handelsskole. 

Sydbyen

Sydbyen er en familievenlig bydel med et stort udvalg af boliger, skoler og fritidsfaciliteter. Her finder man også Horsens Golfklub og Horsens Idrætscenter. 

Nordbyen

Nordbyen er en nyere bydel med mange boliger og erhverv. Her finder man også Horsens Universitet og Horsens Erhvervshøjskole. 

Sydøstbyen

Sydøstbyen er en bydel i udvikling med mange nye boliger og erhverv. Her finder man også Horsens Kommunes administration og Horsens Musikskole.

Fuglevangskvateret

Fuglevangskvarteret er et hyggeligt kvarter med mange gamle huse. Her finder man også Horsens Rådhus og Horsens Domkirke.

Sønderbro

Sønderbro er en historisk bydel med mange gamle bygninger. Her finder man også Horsens Banegård og Horsens Bymuseum. 

Hver bydel har sit eget særpræg og tilbyder noget for enhver smag.

Butikker i Horsens 

Horsens er en by med et rigt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er en oversigt over nogle af de mest populære butikker i byen:

Bytorv Horsens

Bytorv Horsens er byens største shoppingcenter med over 100 butikker. Her finder du alt fra modetøj til dagligvarer, elektronik til legetøj.

Nogle af de mest populære butikker i Bytorv Horsens er:

 • H&M - Modetøj til hele familien
 • Elgiganten - Elektronik til hjemmet
 • Legetøjsland - Legetøj til børn
 • COOP - Dagligvarer

For dem som gerne vil bo i områder med masser af shoppingmuligheder, så er der en liste over butikker i Horsens her.

Relevante links om Horsens

Læs mere om Horsens på disse sider:
Horsens Kommune:
Aktiviteter Horsens:
Wikipedia: Horsens:
Horsens på Google Maps:
Find andelsboliger til salg i Horsens:

Ofte stillede spørgsmål