Helsingør: Byen med historien, kulturen og naturen

Helsingør er en by med en rig historie og kultur. Byen er beliggende ved Øresund, og har derfor altid været en vigtig handelsby.
11. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Helsingør: Byen med historien, kulturen og naturen

Helsingør er en by med en rig historie og kultur. Byen er beliggende ved Øresund, og har derfor altid været en vigtig handelsby. Helsingør er også kendt for sit kongeslot, Kronborg, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Helsingør som by

Her er nogle af de ting, der kendetegner Helsingør:

Kronborg Slot: Kronborg Slot er et af Danmarks mest berømte slotte. Det er kendt som Hamlets slot, da det var inspirationen til Shakespeares skuespil. Slottet er en imponerende bygning, der er bygget i renæssancestil.

M/S Museet for Søfart: M/S Museet for Søfart er et maritimt museum, der er beliggende i en gammel dampskibsværft. Museet fortæller historien om dansk søfart, og har en samling af skibe, modeller og andre maritimt relaterede genstande.

Helsingørs bymidte: Helsingørs bymidte er en charmerende blanding af gamle og nye bygninger. Bymidten har en livlig atmosfære, og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Helsingør er en by med mange tilbud til turister og besøgende. Byen har en rig historie og kultur, og er et smukt sted at besøge.

Transportforhold i Helsingør

Helsingør er en velforbundet by med et godt udvalg af transportmuligheder. Byen har et veludbygget vejnet, et omfattende busnetværk og en række færger, der forbinder Helsingør med andre byer i Danmark og Sverige.

Vejnet

Helsingørs vejnet er veludbygget og moderne. Byen har en række ringveje, der omgiver centrum, og der er gode forbindelser til de omkringliggende byer. Vejnettet er dog også ofte belastet, især i myldretiden.

Busnettet

Helsingør har et omfattende busnetværk, der dækker hele byen. Busserne kører ofte, og der er gode forbindelser til alle dele af byen.

Færgerne

Der er en række færger, der forbinder Helsingør med andre byer i Danmark og Sverige. Øresundslinjen forbinder Helsingør med Helsingborg i Sverige.

Cykling

Helsingør er en god by at cykle i. Byen har et omfattende netværk af cykelstier, og der er gode faciliteter til cyklister, f.eks. cykelparkering og cykelpumper.

Samlet set er transportforholdene i Helsingør gode. Byen har et godt udvalg af transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt.

Vigtigste tal om Helsingør (2023)

Befolkning: Helsingør har en befolkning på omkring 47.000 indbyggere.

Areal: Helsingør har et areal på omkring 130 km2.

Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Helsingør er omkring 4 %.

Uddannelse: I Helsingør er 70 % af befolkningen over 18 år uddannet.

Økonomi: Helsingør er en vigtig handelsby. Byen er også et vigtigt turistmål.

Antal museer: Helsingør har omkring 10 museer.

Helsingør er en by med en rig historie og kultur. Byen har en blomstrende økonomi og er et attraktivt sted at bo og arbejde.

Store andelsforeninger i Helsingør

Ifølge en opgørelse fra Helsingør Kommune er der ca. 22 andelsforeninger i Helsingør. De fleste af foreningerne ligger i byens centrum og i de nærmeste bydele. Her er nogle af dem:

Andelsboligforeningen Rosen

Andelsboligforeningen Rosen er en mindre andelsforening med 45 boliger, der er fordelt på to ejendomme i centrum af Helsingør. Foreningen blev grundlagt i 1950 og har en hyggelig og fællesskabsorienteret atmosfære.

Boligerne i foreningen er typisk 2-3 værelses lejligheder med et gennemsnitligt beboerantal på to personer. Boligerne er velholdte og har en god beliggenhed tæt på centrum og havnen.

Andelsboligforeningen Slotsgården

Andelsboligforeningen Slotsgården er en mellemstor andelsforening med 170 boliger, der er fordelt på en række ejendomme i bydelen Marienlyst. Foreningen blev grundlagt i 1963 og har en moderne og veludstyret fællesfaciliteter, herunder en svømmehal, et fitnesscenter og et gæstehus.

Boligerne i foreningen er typisk 2-4 værelses lejligheder med et gennemsnitligt beboerantal på tre personer. Boligerne er velholdte og har en god beliggenhed tæt på skoven og stranden.

Andelsboligforeningen Røntofte

Andelsboligforeningen Røntofte er en stor andelsforening med 300 boliger, der er fordelt på en række ejendomme i bydelen Skotterup. Foreningen blev grundlagt i 1966 og har en aktiv beboerforening, der arrangerer en række sociale arrangementer.

Boligerne i foreningen er typisk 2-4 værelses lejligheder med et gennemsnitligt beboerantal på fire personer. Boligerne er velholdte og har en god beliggenhed tæt på skoven og stranden.

Andelsboligforeningen Kingo

Andelsboligforeningen Kingo er en lille andelsforening med 25 boliger, der er fordelt på en række ejendomme i bydelen Nøjsomheden. Foreningen blev grundlagt i 1949 og har en hyggelig og intim atmosfære.

Boligerne i foreningen er typisk 2-3 værelses lejligheder med et gennemsnitligt beboerantal på to personer. Boligerne er velholdte og har en god beliggenhed tæt på skoven og stranden.

Bydele i Helsingør

Centrum: Helsingørs centrum er en charmerende blanding af gamle og nye bygninger. Bymidten har en livlig atmosfære og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Gefionsparken: Gefionsparken er en stor park, der ligger i centrum af Helsingør. Parken er hjemsted for en række skulpturer og monumenter, herunder Gefion-springvandet, som er byens vartegn.

Grønnehave: Grønnehave er et boligkvarter, der ligger nord for centrum. Kvarteret er kendt for sine mange grønne områder, herunder Grønnehaveparken og Grønnehaveskoven.

Grønningen: Grønningen er et boligkvarter, der ligger øst for centrum. Kvarteret er kendt for sin smukke udsigt over Øresund.

Højstrup: Højstrup er et boligkvarter, der ligger syd for centrum. Kvarteret er kendt for sin gode beliggenhed tæt på Øresundsbroen.

Marienlyst: Marienlyst er et boligkvarter, der ligger nordøst for centrum. Kvarteret er kendt for sit gamle slot, Marienlyst Slot, som i dag er et museum.

Nøjsomheden: Nøjsomheden er et boligkvarter, der ligger vest for centrum. Kvarteret er kendt for sine mange villaer og sin rolige atmosfære.

Skotterup: Skotterup er et boligkvarter, der ligger sydøst for centrum. Kvarteret er kendt for sit gamle fort, Skotterup Fort, som i dag er et friluftsmuseum.

Snekkersten: Snekkersten er en bydel, der ligger nord for Helsingør. Bydelen er kendt for sin smukke strand og sine mange fiskere.

Ud over disse bydele findes der også en række mindre bykvarterer og udstykning i Helsingør.

Butikker i Helsingør

Helsingør er en by med et rigt handelsliv. Byen byder på et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er et overblik over nogle af de mest populære butikker i Helsingør:

Helsingør Bycenter

 • Føtex - Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer, nonfood og møbler.
 • H&M - Tøjbutik med et bredt udvalg af modetøj til kvinder, mænd og børn.
 • Intersport - Sport- og fritidsbutik med et bredt udvalg af sportsudstyr og -tøj.

Gågaden

 • Bog & idé - Boghandel med et bredt udvalg af bøger, blade, musik og film.
 • Matas - Kosmetik- og parfumebutik med et bredt udvalg af skønhedsprodukter.
 • Casa - Indretningsbutik med et bredt udvalg af boligindretning.

Stengade

 • Anna & Sofie - Butik med et bredt udvalg af tøj, sko og accessories.
 • Skovlyst - Butik med et bredt udvalg af interiør og brugskunst.
 • Guldsmeden - Guldsmed med et bredt udvalg af smykker.
 • Urmager - Urmager med et bredt udvalg af ure.
 • Antikhandel - Antikhandel med et bredt udvalg af antikviteter.

Andre butikker

Ud over disse butikker findes der også en række andre butikker i Helsingør, herunder:

 • Supermarkeder: Aldi, Lidl, Rema 1000
 • Tøjbutikker: Only, Pieces, Jack & Jones
 • Boligindretningsbutikker: Ilva, Jysk
 • Boghandlere: Bog & Idé
 • Spisesteder: Restauranter, caféer, barer

Helsingør er en by med noget for enhver smag. Uanset om du er på udkig efter dagligvarer, modetøj, elektronik eller noget helt andet, så finder du det med garanti i Helsingør.

Relevante links om Helsingør

Helsingør Kommune
Visit Helsingør
Wikipedia: Helsingør
Helsingør på Google Maps
Find andelsboliger til salg i Helsingør

Ofte stillede spørgsmål