København: En guide til Danmarks hovedstad

København er Danmarks hovedstad og største by med en befolkning på over 600.000. Byen er beliggende ved Øresunds Østerbroen og er kendt for sin historiske arv, levende kulturliv og grønne omgivelser.
16. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
København: En guide til Danmarks hovedstad

København er Danmarks hovedstad og største by med en befolkning på over 600.000. Byen er beliggende ved Øresunds Østerbroen og er kendt for sin historiske arv, levende kulturliv og grønne omgivelser.

København som by

København har et rigt kulturliv med et bredt udvalg af museer, teatre, koncertsale og andre kulturinstitutioner. Byen er også vært for en række internationale festivaler, herunder Copenhagen Jazz Festival, Roskilde Festival og CPH:DOX.

Grønne omgivelser

København er en grøn by med mange parker, haver og strande. Byens mest berømte park er Tivoli, en forlystelsespark, der blev grundlagt i 1843. Andre populære parker og haver er Kongens Have, Rosenborg Have og Fælledparken.

Øvrige karakteristika

København er også kendt for sin cyklisme. Byen har et veludviklet cykelnetværk, og det er nemt og bekvemt at cykle rundt i byen. København er også en bæredygtig by, der arbejder for at reducere sit CO2-udslip.

København er en levende og mangfoldig by med noget at byde på for enhver smag. Byen er et populært turistmål og et attraktivt sted at bo og arbejde.

Transportforhold i København 

Transportforholdene i København er generelt gode. Byen har et veludviklet netværk af offentlig transport, der omfatter metro, busser, sporvogne og havnebusser. Derudover er det nemt at cykle rundt i byen, og der er gode muligheder for at parkere bil.

Offentlig transport

Københavns Metro er en hurtig og effektiv måde at komme rundt i byen på. Metroen har fire linjer (M1, M2, M3, og M4), der dækker store dele af byen. Busser og sporvogne er også populære transportmidler i København. Busser kører til alle dele af byen, mens sporvognene primært kører i de centrale dele. Havnebusserne forbinder København med byer på den anden side af Øresund. 

Cykel

Cykling er en populær transportform i København. Byen har et veludviklet cykelnetværk, der gør det nemt og sikkert at cykle rundt. Der er også mange cykelparkeringspladser i hele byen. 

Bil

Det er muligt at parkere bil i København, men det kan være dyrt og tidskrævende. Der er både offentlige og private parkeringspladser i byen.

Vigtige tal om København

Befolkning: 662.022 (2024)

Gennemsnitlig disponibel indkomst: 263.314 kr. (2022)

Antal cykler: 600.000 (2023)

Store andelsforeninger i København

A/B Kurland - A/B Kurland er en andelsboligforening med 144 andelsboliger. 

A/B Bryggens Hus II - A/B Bryggens Hus II er en andelsboligforening med 107 andelsboliger. 

Andelsboligforeningen AST - Andelsboligforeningen AST er en andelsboligforening med 435 andelsboliger.

Bydele i København

Når man skal finde ud af hvor man skal købe andelsboliger i København, kan man let blive forvirret. For København er ikke bare én by, som mange andre byer. København består af adskillige bydele, der har hver sin stil og stemning.

Frederiksberg

Det er meget populært at købe andelsbolig på Frederiksberg, da Frederiksberg er et af de mest trendy steder i København.

Nogle af byens dyreste og mest eksklusive andelsboliger er på Frederiksberg. Derudover er Frederiksberg et område, hvor du finder gode shopping muligheder i form af Frederiksberg Centeret, hurtig adgang til offentlig transport i form af både buser og metrolinjer.

Og sidst men ikke mindst, så ligger en lang række fakulteter fra Københavns Universitet samt ikke mindst Copenhagen Business School midt på Frederiksberg, hvilket gør det til et meget eftertragtet område at bo i for særlig studerende.

Find andelsboliger til salg i Frederiksberg

Østerbro

Et andet sted hvor det er meget populært at købe andelsbolig er på Østerbro. På Østerbro finder du masser af hyggelige gader med små nichebutikker, skøn natur i form af Fælledparken og ikke mindst et hyggeligt natte- og byliv, der er domineret af små barer og mindre klubber.

Østerbro er samtidig et af de mest rolige kvarterer i København. Man kan godt sige at Østerbro er ’kedeligt’ sammenlignet med både Nørrebro og Vesterbro, men hvis man godt kan lide, at der er stille om aftenen, så vil du ikke blive skuffet.

På Østerbro finder du også bydelen Nordhavn, der er et af de steder i København hvor der bygges allermest i disse år.

Find andelsboliger til salg i Østerbro

Vesterbro

Vesterbro er på mange måder det modsatte af Østerbro. Her er der altid liv – og det er ikke en overdrivelse at sige, at Vesterbro er bydelen ’der aldrig sover’. Vesterbro har mange spændende andelsboliger og det er meget eftertragtet at købe andelsbolig på Vesterbro .

I gamle dage var Vesterbro et arbejder- og industrikvarter, hvor særligt slagterindustrien dominerede i kødbyen. Men sådan er det ikke længere. Bydelen har gennemgået en stor udvikling og i dag er den gamle kødby helt forandret. Her finder du i dag massevis af gode restauranter, barer, klubber og ikke mindst biografer. Her er der altid liv, og med sin placering midt inde i Københavnen kommer du aldrig til at være langt fra noget.

Find andelsboliger til salg i Vesterbro

Nørrebro

Ligesom Vesterbro, er Nørrebro et af Københavns mest kulørte og mangfoldige kvarterer, hvilket betyder at det er meget interessant for kreativt indstillede mennesker at købe andelsbolig på Nørrebro. Det er også her de unge og studerende holder til.

Her ligger der ligesom på Vesterbro massevis af restauranter, barer og natklubber, som du skal glæde dig til at opleve. Et af de mest populære steder at bo på Nørrebro er ved Nørrebros runddel ved Assistens Kirkegård samt i Stefansgade.

Find andelsboliger til salg i Nørrebro

Amager

Et sidste sted som er værd at fremhæve ved København, er Amager. Amager er en del af København – men ikke hvis du spørger en indfødt amagergenser.

Amager huser dog mere end 200.000 af alle Københavnere og er generelt et område, der har været præget af stor udvikling de sidste mange år.

Du finder alle typer andelsbolig på Amager. Siden Københavns Lufthavn ligger på Amager har du altid nem adgang til metrolinjerne, så du kan komme vidt omkring i København på kort tid.

Find andelsboliger til salg på Amager

Butikker i København

For dem som gerne vil bo i områder med masser af shoppingmuligheder, så er der en liste over butikker i København her.

Strøget og indre by

Strøget er Københavns mest berømte gågade og er et must for enhver shopper. Her finder du alt fra internationale kæder som Zara og H&M til eksklusive modehuse som Louis Vuitton og Gucci som er tæt på.

Frederiksberg Centret
Frederiksberg Centret er et af Københavns største shoppingcentre med over 200 butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til elektronik og boligindretning.

Field's

Field's er et af Danmarks største shoppingcentre med over 200 butikker og restauranter. Her finder du alt fra tøj og sko til elektronik og boligindretning.

Relevante links om København

Læs mere om København på disse sider:

København Kommune

Visit Copenhagen

Wikipedia: København

København på Google Maps

Find andelsboliger til salg i København

Ofte stillede spørgsmål