Hillerød: Smukke natur og spændende aktiviteter

Hillerød er en by i Nordsjælland med omkring 36.000 indbyggere. Byen er hovedsæde for Region Hovedstaden og er et vigtigt trafikalt knudepunkt.
15. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Hillerød: Smukke natur og spændende aktiviteter

Hillerød er en by i Nordsjælland med omkring 36.000 indbyggere. Byen er hovedsæde for Region Hovedstaden og er et vigtigt trafikalt knudepunkt.

Hillerød som by 

Hillerød er kendetegnet ved sin rige historie og kultur. Byen var i middelalderen en vigtig handelsby, og den var også en vigtig kongelig residensby. Frederiksborg Slot, der ligger i byens centrum, er et af Danmarks største og mest betydningsfulde renæssanceslotte. Selvom slottet er et populært turistmål, er det ikke et UNESCO Verdensarvssted

Ud over sin historie og kultur er Hillerød også kendetegnet ved sin natur. Byen ligger i et smukt område med skov, marker og søer. Skansebakken, der er byens højeste punkt, giver en fantastisk udsigt over byen og omegnen.

Her er nogle af de vigtigste kendetegn ved Hillerød:

 • Kongelig residensby: Hillerød var i middelalderen og renæssancen en vigtig kongelig residensby..
 • Trafikalt knudepunkt: Hillerød ligger tæt på hovedveje, der giver gode forbindelser til omkringliggende områder, men byen ligger ikke direkte ved motorvej E47.
 • Kulturby: Hillerød er en kulturby med et rigt udbud af kulturaktiviteter. Byen har et kunstmuseum, et musikkonservatorium, et teater og et bibliotek.
 • Naturby: Hillerød ligger i et smukt område med skov, marker og søer. Byen har flere parker og naturområder, herunder Skansebakken, der er byens højeste punkt.

Hillerød er en attraktiv by at bo i og besøge. Byen har en rig historie og kultur, og den er omgivet af smukke naturområder.

Transportforhold i Hillerød

Hillerød er et godt sted at bo, hvis du er afhængig af transport. Byen har et godt udvalg af transportmuligheder, herunder tog, bus, cykel og bil.

Tog: Hillerød er endestation for toglinjer fra København. Togene kører regelmæssigt, og der er gode forbindelser til København. For at rejse til Helsingør er det nødvendigt at skifte tog..

Bus: Hillerød har et godt busnetværk, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer. Bussene kører regelmæssigt, og der er gode forbindelser til både arbejde, skole og fritidsaktiviteter.

Cykel: Hillerød er en cykelvenlig by med mange cykelstier. Det er nemt at cykle rundt i byen, og der er gode forbindelser til både arbejde, skole og fritidsaktiviteter.

Bil: Hillerød ligger tæt på hovedveje, der giver gode forbindelser til omkringliggende områder, men byen ligger ikke direkte ved motorvej E47.

Her er en oversigt over transportforholdene i Hillerød:

 • Tog: Regelmæssige afgange til København og Helsingør.
 • Bus: Godt busnetværk til de omkringliggende byer og landsbyer.
 • Cykel: Cykelvenlig by med mange cykelstier.
 • Bil: Gode forbindelser med motorvej E47.

Vigtige tal om Hillerød (2023)

 • Befolkning: 36.043 (2022)
 • Gennemsnitlig indkomst: 520.000 kr. (2021)
 • Uddannelsesniveau: 45 % med en videregående uddannelse (2021)

Store andelsforeninger i Hillerød

Her er nogle af de største andelsforeninger i Hillerød:

Andelsboligforeningen "Boligselskabet Hillerød" er den største andelsforening i Hillerød med over 1.000 medlemmer. Foreningen ejer og administrerer en række boliger i hele byen, herunder både rækkehuse, lejligheder og andre typer boliger.

Andelsboligforeningen "Dalles Have" er en andelsforening med over 400 medlemmer. Foreningen ejer og administrerer en række boliger i området Dalles Have i Hillerød. 

Andelsboligforeningen "Lillholm" er en andelsforening med over 300 medlemmer. Foreningen ejer og administrerer en række boliger i området Lillholm i Hillerød.

Disse andelsforeninger tilbyder en bred vifte af boliger til forskellige behov og budgetter. De er alle velfungerende og tilbyder gode faciliteter og services til deres medlemmer.

Bydele i Hillerød 

Hillerød er en by med mange forskellige bydele, hver med sit eget særpræg. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste bydele i Hillerød:

Centrum

Centrum er byens hjerte og centrum for byens liv. Her finder du Frederiksborg Slot, Hillerød Kirke, Hillerød Rådhus, Hillerød Storcenter og et væld af butikker, restauranter og caféer. 

Frederiksborg Have

Frederiksborg Have er en stor og smuk park, der ligger lige ved siden af Frederiksborg Slot. Parken er et populært sted for både lokale og turister, og den er et godt sted at tage en gåtur, slappe af eller nyde en picnic. 

Skævinge

Skævinge er en bydel, der ligger syd for centrum. Området er præget af gamle bindingsværkshuse og en hyggelig bymidte. Skævinge er også hjemsted for Skævinge Golfklub og Skævinge Å. 

Nødebo

Nødebo er en bydel, der ligger nord for centrum. Området er præget af skov og natur, og det er et populært sted for friluftsaktiviteter. Nødebo er også hjemsted for Nødebo Golfklub og Nødebo Sø. 

Disse er blot nogle af de mange bydele, der findes i Hillerød. Byen er en mangfoldig by med noget for enhver smag.

Butikker i Hillerød 

For dem som gerne vil bo i områder med masser af shoppingmuligheder, så er der en liste over butikker i Hillerød her.

I Hillerød ligger der blandt andet følgende butikker.

Hillerød er en by med et rigt udvalg af butikker, der dækker alle behov. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste butiksområder i byen:

SlotsArkaderne

SlotsArkaderne er et stort shoppingcenter med over 60 butikker. Her finder du alt fra tøj og sko til elektronik og livsstilsprodukter.

Nogle af de mest populære butikker i SlotsArkaderne er:

H&M

Sportmaster

Normal

Bog & Idé

Flying Tiger

Søstrene grene 

Kings and Queens 

Only 

Relevante links om Hillerød

Læs mere om Hillerød på disse sider:
Hillerød Kommune
Visit Hillerød
Wikipedia: Hillerød
Hillerød på Google Maps
Find andelsboliger til salg i Hillerød

Ofte stillede spørgsmål