Holbæk: En guide til den charmerende by ved Isefjorden

Holbæk er en by i Nordvestsjælland med omkring 29.000 indbyggere. Byen ligger ved Isefjorden og er omgivet af skov og mark.
15. januar 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Holbæk: En guide til den charmerende by ved Isefjorden

Holbæk er en by i Nordvestsjælland med omkring 29.000 indbyggere. Byen ligger ved Isefjorden og er omgivet af skov og mark.

Holbæk som by

Holbæk er kendetegnet ved sin smukke natur, sin levende bymidte og sit rige kulturliv.

Natur

Holbæk er omgivet af skov og mark, hvilket giver byen en utrolig naturskøn beliggenhed. Isefjorden er et populært sted for sejlads, fiskeri og badning. I nærheden af Holbæk ligger også et væld af naturområder, herunder lokale skove og naturområder.

Bymidte

Holbæks bymidte er en levende og charmerende blanding af gamle og nye bygninger. I bymidten finder man et bredt udvalg af butikker, restauranter og cafeer. Der er også et væld af kulturelle attraktioner, herunder Holbæk Museum, Holbæk Teater og Holbæk Bibliotek.

Kulturliv

Holbæk har et rigt kulturliv, der byder på noget for enhver smag. Byen har et aktivt musik- og teaterliv, og der afholdes løbende koncerter, forestillinger og udstillinger. Holbæk er også vært for en række årlige festivaler, herunder Holbæk Blues Festival, Holbæk Musikfest og Holbæk Jazzfestival.

Øvrige kendetegn

Holbæk er også kendt for sin industri, herunder plastindustri, medicinalindustri og energiproduktion. Byen er desuden hjemsted for Holbæk Sygehus, der er et af de fire store akutsygehuse i Region Sjælland.

Holbæk er en charmerende by med en masse at byde på. Byen er et godt valg for dem, der ønsker at bo i en naturskøn by med et rigt kulturliv.

Transportforhold i Holbæk

Holbæk har gode transportforhold, der gør det nemt at komme rundt i byen og til omegn.

Biler

Holbæk er forbundet med motorvejen E20, der fører til København og Aarhus. Byen har også et godt udvalg af lokale veje, der gør det nemt at komme rundt i byen. 

Offentlig transport

Holbæk har en god offentlig transportforbindelse, der består af busser, tog og færger.

Busserne kører til alle bydele i Holbæk og til nabobyerne. Togene kører til København, Aarhus, Roskilde og Kalundborg. Færgerne kører til Sjællands Odde og til Sjællands nordkyst.

Cykling

Holbæk er en cykelvenlig by med et godt udvalg af cykelstier. Byen er også med i et cykelfællesskab, der gør det muligt at låne cykler til en lav pris.

Gang

Holbæk er en kompakt by, der er nem at gå rundt i. Bymidten er kun omkring 2 kilometer lang, så det er nemt at komme rundt til de fleste seværdigheder til fods.

Overordnet set er transportforholdene i Holbæk gode og giver mulighed for at komme rundt i byen og til omegn på en nem og bekvem måde.

Vigtige tal om Holbæk (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Holbæk, er:

 • Befolkning: Holbæk har omkring 29.000 indbyggere.
 • Areal: Holbæk har et areal på 33,7 kvadratkilometer.
 • Arbejdsløshed: Arbejdsløsheden i Holbæk er 3,5 %.
 • Uddannelse: 37 % af befolkningen i Holbæk har en lang videregående uddannelse.
 • Infrastruktur: Holbæk er forbundet med motorvejen E20, der fører til København og Aarhus. 

Byen har også en god offentlig transportforbindelse, der består af busser, tog og færger.

Disse tal giver et indblik i Holbæks størrelse, økonomi, velstand, uddannelsesniveau og infrastruktur.

Her er nogle andre vigtige tal, der kan være relevante for forskellige interessenter:

 • Erhvervsliv: Holbæk er en industriby med en stor andel af virksomheder inden for plastindustri, medicinalindustri og energiproduktion.
 • Kulturliv: Holbæk har et rigt kulturliv, der byder på et bredt udvalg af kulturelle aktiviteter, herunder koncerter, forestillinger og udstillinger.
 • Natur: Holbæk er omgivet af skov og mark, hvilket giver byen en utrolig naturskøn beliggenhed. Isefjorden er et populært sted for sejlads, fiskeri og badning.

Disse tal kan give et mere nuanceret billede af Holbæk og dets muligheder.

Store andelsforeninger i Holbæk

Andelsforeninger er en populær boligform i Danmark, og det er ikke mindst tilfældet i Holbæk. Byen har et bredt udvalg af andelsforeninger, der tilbyder velholdte boliger til en rimelig pris.

 • Andelsboligforeningen Fælleden
 • Andelsboligforeningen Holbæk Boligforening
 • Andelsboligforeningen Jernalderen
 • Andelsboligforeningen Fenrisvej
 • A/B Vimmelskaftet

Andelsboligforeningen Fælleden er den største andelsforening i Holbæk. Foreningen blev grundlagt i 1957 og har 432 boliger fordelt på 11 blokke. Boligerne er fordelt på 2-, 3-, 4- og 5-værelses lejligheder. Foreningen ligger i bymidten af Holbæk, tæt på butikker, restauranter og kulturinstitutioner.

Andelsboligforeningen Holbæk Boligforening er den næststørste andelsforening i Holbæk. Foreningen blev grundlagt i 1918 og har 376 boliger fordelt på 10 blokke. Boligerne er fordelt på 2-, 3-, 4- og 5-værelses lejligheder. Foreningen ligger i bymidten af Holbæk, tæt på butikker, restauranter og kulturinstitutioner.

Andelsboligforeningen Jernalderen er en mindre andelsforening med 102 boliger fordelt på 6 blokke. Boligerne er fordelt på 2-, 3- og 4-værelses lejligheder. Foreningen ligger i bydelen Holbæk Nord, tæt på natur og grønne områder.

Andelsboligforeningen Fenrisvej er en mindre andelsforening med 88 boliger fordelt på 4 blokke. Boligerne er fordelt på 2-, 3- og 4-værelses lejligheder. Foreningen ligger i bydelen Holbæk Nord, tæt på natur og grønne områder.

A/B Vimmelskaftet er en ejerforening med 62 lejligheder fordelt på 2 blokke. Lejlighederne er fordelt på 2-, 3- og 4-værelses lejligheder. Foreningen ligger i bymidten af Holbæk, tæt på butikker, restauranter og kulturinstitutioner.

Alle fem andelsforeninger tilbyder velholdte boliger til en rimelig pris. Foreninger ligger alle i gode og centrale beliggenheder i Holbæk.

Bydele i Holbæk

Holbæk er opdelt i flere bydele, der hver har deres egen karakter og historie.

Bymidten er Holbæks historiske centrum og hjerte. Her finder man byens hovedstrøg, Ahlgade, med et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Bymidten er også hjemsted for Holbæks kulturinstitutioner, herunder Holbæk Museum, Holbæk Teater og Holbæk Bibliotek.

Ny Holbæk er en moderne bydel, der blev opført i 1960'erne og 1970'erne. Bydelen er præget af etagehuse og store grønne områder. Ny Holbæk er hjemsted for en række skoler, institutioner og sportsfaciliteter.

Holbæk Midt er en blandet bydel med både gamle og nye bygninger. Bydelen er præget af butikker, restauranter, caféer og boliger. Holbæk Midt er også hjemsted for Holbæk Sygehus.

Holbæk Syd er en bydel, der er under udvikling. Bydelen er præget af nye boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Holbæk Syd er også hjemsted for Holbæk Havn.

Holbæk Nord er en bydel, der er præget af villaer og parcelhuse. Bydelen er også hjemsted for Holbæk Golfklub.

Lundemarken er en bydel, der er præget af grønne områder og rekreative faciliteter. Bydelen er hjemsted for Holbæk Boldklubs hjemmebane, Holbæk Stadion.

Ladegårdsparken er en bydel, der er præget af etagehuse og grønne områder. Bydelen er også hjemsted for Holbæk Amts Museum.

Tjebberup er en bydel, der er præget af villaer og parcelhuse. Bydelen er også hjemsted for Holbæk Amts Sygehus.

Holbæk er altså en by med mange forskellige bydele, der hver har deres egen charme og karakter.

Butikker i Holbæk

I Holbæk ligger der et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. I bymidten finder man alt fra dagligvarebutikker til specialbutikker. For dem som gerne vil bo i områder med masser af shoppingmuligheder, så er der en liste over butikker i Holbæk her.

I Ahlgade, som er byens hovedstrøg, finder man blandt andet følgende butikker:

Normal: En discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.

ELS: En tøjbutik med et moderne udvalg af tøj til kvinder.

Flying Tiger Copenhagen: En butik med unikke legetøj, accessories og gaveidéer.

Pro Outdoor: En butik med udstyr til outdoor-aktiviteter.

Louis Nielsen: En optiker med et bredt udvalg af briller og kontaktlinser.

Derudover finder man et bredt udvalg af specialbutikker i Holbæk, herunder:

Bog & Idé: En boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner og legetøj.

Sport24: En sportsbutik med et bredt udvalg af sportstøj og -udstyr.

Svinninge Bageri: Et bageri med et bredt udvalg af brød, kager og snacks.

Holbæk er altså en by med noget for enhver smag, hvad enten man er på udkig efter dagligvarer, mode, elektronik eller noget helt tredje.

Relevante links om Holbæk

Læs mere om Holbæk på disse sider:

Holbæk Kommune

Visit Holbæk

Wikipedia: Holbæk

Holbæk på Google Maps

Find andelsboliger til salg i Holbæk

Ofte stillede spørgsmål