Middelfart: Byen, der har det hele

Middelfart er en by i det sydlige Fyn med omkring 16.546 indbyggere. Byen er kendt for sin historie, sin natur og sin placering ved Lillebælt.
16. januar 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Middelfart: Byen, der har det hele

Middelfart er en by i det sydlige Fyn med omkring 16.546 indbyggere. Byen er kendt for sin historie, sin natur og sin placering ved Lillebælt.

Middelfart som by 

Historie

Middelfart har en lang og rig historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen var en vigtig handelsby i middelalderen, og den var også et vigtigt centrum for færgetrafikken over Lillebælt. I 1872 blev Middelfart endestation for Den fynske Jernbane, hvilket gav byen en ny betydning som transportknudepunkt.

Natur

Middelfart ligger ved Lillebælts kyst, og byen er omgivet af en varieret natur. Her finder man både strande, skove og åer. Lillebælt er et populært sted for sejlsport, lystfiskeri og andre friluftsaktiviteter.

Placering

Middelfart ligger på Fyn, hvor Lillebælt møder Odense Fjord. Byen er beliggende midt mellem Odense og Fredericia, og den har derfor en god forbindelse til begge byer. Middelfart er også tæt på Vejle og Kolding.

Kendetegn

Nogle af de mest kendetegnende ting ved Middelfart er:

  • Den gamle bydel med sine brostensbelagte gader, bindingsværkshuse og historiske bygninger.
  • Lillebæltsbroen, der forbinder Fyn og Jylland.
  • De Hængende Haver, der er en moderne park med et svævende haveanlæg.

Middelfart er en levende by med et aktivt kulturliv. Byen har et rigt udvalg af butikker, restauranter, caféer og museer. Middelfart er også en populær destination for turister, der ønsker at opleve Fyns historie og natur.

Transportforhold i Middelfart

Middelfart er et vigtigt transportknudepunkt i Danmark. Byen ligger ved Lillebælt, hvor Lillebæltsbroen forbinder Fyn og Jylland. Middelfart er også endestation for Den fynske Jernbane, der forbinder byen med Odense og Fredericia.

Bil

Middelfart er nemt at komme til med bil. Byen ligger ved E20, der er hovedfærdselsåren mellem København og Jylland. Der er også gode forbindelser til Odense og Fredericia. 

Tog

Middelfart er endestation for Den fynske Jernbane. Toget kører mellem Odense og Fredericia med en rejsetid på omkring 30 minutter. 

Bus

Middelfart har et godt busnetværk, der forbinder byen med omegnen. Der er også busforbindelser til Odense og Fredericia. 

Cykel

Middelfart er en god by at cykle i. Byen har et veludviklet cykelnetværk, og der er mange cykelparkeringspladser. 

Vigtige tal om Middelfart (2023)

  • Befolkning: Middelfart har omkring 16.546 indbyggere.
  • Areal: Middelfart har et areal på omkring 294,8  km2.
  • Indkomst: Den gennemsnitlige indkomst i Middelfart er på omkring 38.000 kr. om måneden.

Store andelsforeninger i Middelfart 

Nogle af de største andelsforeninger i Middelfart er:

Andelsboligforeningen Søvænget

Andelsboligforeningen Søvænget er en andelsforening med 15 boliger i Middelfart. Foreningen blev grundlagt i 1982 og består af 3- og 4-værelses lejligheder. Boligerne er placeret i et centralt område tæt på indkøbsmuligheder, offentlig transport og byens attraktioner.

Andelsboligforeningen Skrillinge I

Andelsboligforeningen Skrillinge I er en andelsforening med 24 boliger i Middelfart. Foreningen blev grundlagt i 1964 og består af en blanding af 3- og 4-værelses lejligheder. Boligerne er placeret i et roligt område tæt på skole, daginstitution og indkøbsmuligheder.

Foreningens boliger er opført i rød mursten og har en god størrelse. Boligerne har alle en god planløsning med et køkken-alrum, to eller tre værelser og et badeværelse. Boligerne er også udstyret med en altan eller terrasse.

Andelsforeningen Norgesvej

Andelsforeningen Norgesvej er en andelsforening med 64 boliger i Middelfart. Foreningen blev grundlagt i 1964 og består af en blanding af 3- og 4-værelses lejligheder. Boligerne er placeret i et roligt område tæt på skole, daginstitution og indkøbsmuligheder.

Bydele i Middelfart 

Middelfart er en by med en lang og rig historie, og den er i dag en moderne og dynamisk by med et varieret bybillede. Byen er opdelt i flere bydele, hver med sit eget særpræg.

Gammelbyen

Gammelbyen er Middelfarts historiske centrum og byder på en charmerende blanding af gamle bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og hyggelige stræder. Her finder man også byens mange seværdigheder, herunder Middelfart Kirke, Middelfart Museum og den gamle havn.

Middelfart centrum

Middelfart centrum er byens moderne centrum og byder på et bredt udvalg af butikker, restauranter, caféer og kulturinstitutioner. Her finder man også byens togstation, busterminal og havn.

Strib

Strib er en bydel, der ligger nord for Middelfart. Bydelen er kendetegnet ved sit naturskønne område med strand, skov og å.

Butikker i Middelfart

I Middelfart ligger der blandt andet følgende butikker

Middelfart er en by med et bredt udvalg af butikker, der dækker enhver smag og behov. Her er et overblik over nogle af de butikker, du kan finde i byen:

H&M er en svensk modekæde, der sælger tøj til både mænd, kvinder og børn. De har et bredt udvalg af mærker og styles, og priserne er overkommelige.

Intersport er en dansk sportskæde, der sælger sportsudstyr og sportstøj til alle former for sport. De har et stort udvalg af mærker og produkter, og de tilbyder også gode priser og rabatter.

Normal er en dansk discountkæde, der sælger dagligvarer, personlig plejeprodukter og husholdningsartikler. De har et bredt udvalg af produkter til lave priser.

Only er en dansk modekæde, der sælger tøj til kvinder. De har et moderne udvalg af mærker og styles, og priserne er overkommelige.

Føtex er en dansk supermarkedskæde, der sælger dagligvarer, friske fødevarer, non-food og serviceydelser. De har et bredt udvalg af produkter til gode priser.

Relevante links om Middelfart

Læs mere om Middelfart på disse sider:
Middelfart Kommune
Visit Middelfart
Wikipedia: Middelfart
Middelfart på Google Maps
Find andelsboliger til salg i Middelfart

Ofte stillede spørgsmål