Slagelse: Byen, der vil overraske dig

Slagelse er en by med en lang historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen er beliggende på Sydvestsjælland, ca. 90 km fra København. Slagelse var Sjællands syvendestørste by i 2023, en by med 34.648 indbyggere (2023).
15. januar 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Slagelse: Byen, der vil overraske dig

Slagelse er en by med en lang historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen er beliggende på Sydvestsjælland, ca. 90 km fra København. Slagelse var Sjællands syvendestørste by i 2023, en by med 34.648 indbyggere (2023).

Slagelse som by 

Slagelse er kendetegnet ved sin blanding af historie og moderne byliv. Byen har et rigt kulturliv med museer, teatre og koncertsteder. Slagelse er også hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Danmarks Professionshøjskole Sydvest og Syddansk Universitet.

Byens handelsliv er koncentreret omkring gågaden og Vestsjællandscentret, der er et af Danmarks største indkøbscentre. Slagelse er også et vigtigt erhvervscentrum med en række virksomheder inden for industri, service og handel.

Her er nogle af de kendetegn, der gør Slagelse til en særlig by:

 • Historie: Slagelse er en af Danmarks ældste byer med en rig historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen har en række historiske seværdigheder, herunder Slagelse Slot, Antvorskov Kloster og Danmarks Jernbanemuseum.
 • Kultur: Slagelse har et rigt kulturliv med museer, teatre og koncertsteder. Byen er hjemsted for Danmarks Jernbanemuseum, Slagelse Kunstmuseum, Slagelse Teater og Slagelse Symfoniorkester.
 • Uddannelse: Slagelse er hjemsted for en række uddannelsesinstitutioner, herunder Danmarks Professionshøjskole Sydvest og Syddansk Universitet. Byen er et vigtigt uddannelsescentrum for Sydvestsjælland.
 • Erhverv: Slagelse er et vigtigt erhvervscentrum med en række virksomheder inden for industri, service og handel. Byen er hjemsted for en række større virksomheder, herunder Danfoss, ISS og Dansk Supermarked.

Slagelse er en by med noget at byde på for enhver smag. Byen er en god blanding af historie, kultur, uddannelse og erhverv.

Transportforhold i Slagelse 

Slagelse har gode transportforhold, både for pendlere, turister og erhvervsliv.

Motorvej

Slagelse ligger tæt på motorvejene E47 og E20, hvilket giver nem adgang til resten af Danmark og Europa. Motorvejen E47 fører til København i nord og Aarhus i syd, mens motorvejen E20 fører til Odense i øst og Århus i syd.

Tog

Slagelse har et godt tognetværk, der forbinder byen med København, Odense og Aarhus. Toget tager ca. 1 time og 30 minutter fra Slagelse til København og ca. 2 timer til Odense og Aarhus.

Bus

Slagelse har et godt busnetværk, der forbinder byen med de omkringliggende byer og landsbyer. Bussen er en god mulighed for at komme rundt i byen og til de omkringliggende seværdigheder.

Vigtige tal om Slagelse (2023)

 • Befolkning: 34.648 indbyggere (2023) 
 • Areal: 59,3 km2

Store andelsforeninger i Slagelse 

Nogle af de største andelsforeninger i Slagelse er:

 • Andelsboligforeningen Vestervold: Andelsboligforeningen Vestervold er en af de største andelsforeninger i Slagelse med over 1.000 boliger. Foreningens boliger ligger i det centrale Slagelse tæt på butikker, restauranter og offentlig transport.
 • Andelsboligforeningen Vitus Bering: Andelsboligforeningen Vitus Bering er en anden stor andelsforening i Slagelse med over 800 boliger. Foreningens boliger ligger i det nordlige Slagelse tæt på naturen.

Disse andelsforeninger tilbyder en bred vifte af boliger til forskellige behov og budgetter. Foreningererne er også med til at skabe et levende og socialt miljø i Slagelse.

Bydele i Slagelse 

Slagelse er opdelt i forskellige bydele:

Bymidten

Bymidten er Slagelses historiske centrum og hjerte. Her finder man en række historiske seværdigheder, herunder Slagelse Slot, Antvorskov Kloster og Danmarks Jernbanemuseum. Bymidten er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Gammelbyen

Gammelbyen er en charmerende bydel med smalle gader, bindingsværkshuse og hyggelige butikker. Her finder man også en række historiske seværdigheder, herunder Slagelse Rådhus og Slagelse Kirke.

Holmstrup

Holmstrup er en familievenlig bydel med gode skoler, børnehaver og grønne områder. Her finder man også en række idrætsfaciliteter, herunder Slagelse Stadion og Slagelse Atletikstadion.

Landsgrav

Landsgrav er en bydel med en blanding af boliger, erhverv og natur. Her finder man også en række grønne områder, herunder Slagelse Golfklub og Slagelse Dyrehave.

Gækkelund

Gækkelund er en bydel med en række boligforeninger og gode indkøbsmuligheder. Her finder man også en række idrætsfaciliteter, herunder Slagelse Tennisklub og Slagelse Håndboldklub.

Butikker i Slagelse 

For dem som gerne vil bo i områder med masser af shoppingmuligheder, så er der en liste over butikker i Slagelse her.

I Slagelse ligger der blandt andet følgende butikker

Slagelse er en by med et rigt handelsliv. Byen har et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov og interesser.

Vestsjællandscentret

Vestsjællandscentret er et af Danmarks største indkøbscentre med over 100 butikker. Her finder du alt fra dagligvarer til mode, elektronik og fritidsaktiviteter.

Nogle af butikkerne i Vestsjællandscentret er:

 • Espresso House: Espresso House er en svensk kaffekæde, der sælger kaffe, te, kage og andre snacks. Espresso House tilbyder et bredt udvalg af kaffesorter, både varme og kolde, samt et udvalg af te, kage og snacks.
 • Glitter: Glitter er en dansk smykkekæde, der sælger smykker til kvinder, mænd og børn. Glitter tilbyder et bredt udvalg af smykker, herunder ringe, halskæder, armbånd og øreringe.
 • Jack & Jones: Jack & Jones er en dansk modekæde, der sælger modetøj til mænd. Jack & Jones tilbyder et bredt udvalg af modetøj, herunder jeans, skjorter, t-shirts, jakker og bukser.
 • Matas: Matas er en dansk helse- og skønhedskæde, der sælger helsekost, skønhedsprodukter, apoteksvarer og meget mere. Matas tilbyder et bredt udvalg af helsekost, skønhedsprodukter, apoteksvarer, samt et udvalg af gaver, souvenirs og livsstilsprodukter.
 • Normal: Normal er en dansk discountkæde, der sælger et bredt udvalg af dagligvarer, nonfood og personlig pleje. Normal tilbyder et bredt udvalg af dagligvarer, nonfood og personlig pleje til lave priser.

Relevante links om Slagelse

Læs mere om Slagelse på disse sider:
Slagelse Kommune
Aktiviteter i Slagelse
Wikipedia: Slagelse
Slagelse på Google Maps
Find andelsboliger til salg i Slagelse 

Ofte stillede spørgsmål