Hvad er en andelsbolig?

Søg andelsbolig

Hvad er en andelsbolig?

Når du køber en andelsbolig, så køber du en andel i en andelsboligforening - du får derfor også andel i foreningens gæld. Det er derfor smart at undersøge andelsforeningens økonomi først.

Som andelsejer i en andelsboligforening, har du samtidig ret til en af boligerne i andelsboligforeningen. Den bolig som du køber et andelsboligbevis til, er den bolig som du har ret til at benytte.

I en andelsboligforening, skal man betale en månedlig afgift. Denne afgift dækker over alle de fælles ydelser som der er i andelsboligforeningen - dvs. driften, vedligeholdelse af ejendommene, skatter, vand, betalinger til andelsboligforeningens lån osv.

Andelsboligforeninger er underlagt Andelsboligloven. Denne lov beskriver bl.a. retningsreglerne der er i forhold til køb og salg af din andelsbolig, der er nemlig særlige love i forhold til pris sættelsen af andelsboliger. 

Hvad er særligt ved en andelsbolig?

Andelsboligforeninger bliver reguleret af deres egne vedtægter, så det er den enkelte andelboligforening, som bestemmer hvordan vedtægterne skal være. Disse vedtægter kan indeholde diverse regler. Heriblandt kan der eksempelvis være nævnt forskellige rettigheder og pligter for andelsejerne, hvordan andelsboligforeningen skal ledes osv.

I en andelsboligforening bliver der holdt generalforsamling en gang om året. Det er under disse generalforsamlinger at beslutningerne bliver taget. Typisk bliver beslutningerne taget ved et simpelt flertal, og derfor kan man som andelsejer ikke være sikker på at alle ens ønsker bliver opfyldt.

Se også:

Andel til salg
Andelsboliger til salg
Andelsboliger
Andelsboligforening
Andelsboligloven
Andelsboliglån
Billig andelsbolig
Andelslejligheder
Hvad er en andelsbolig?
Andel
Andel til salg
Andelslejlighed
Andelsrækkehus
Andelshus
Andelslejlighed til salg
Andelsrækkehuse
Andelsbolig til salg
Andels huse
Billige andelsboliger
Andelslejlighed København
Andelslejlighed Frederiksberg
Andelsboliger København
Andelsboliger Frederiksberg
Andelsboliger Vejle
Andel København
Lån til andelsbolig
Bytte andelsbolig
Byt andelsbolig
Bytte andel
Køb af andelsbolig

Andelsboliger til salg

På Andelsboliger.dk finder du tusindvis af ledige andelsboliger. Brug vores søgefunktion øverst på siden til at søge efter andelslejligheder i København, Århus, Odense, Ålborg og resten af Danmark. Opret dig som boligsøger ved at klikke på "Sign up" øverst på siden, og få besked om nye andelsboliger der matcher din søgning. Opret en Boligsøgerannonce og beskriv hvilken bolig du søger, så boligudbydere der er oprettet på Andelsboliger kan kontakte dig med tilbud på boliger der matcher dine behov. Start din boligsøgning på Andelsboliger.dk!

Find andelsboliger til salg

Leder du efter en andelsbolig til salg? Så er du kommet til det rette sted! Vi har et kæmpe udvalg og er altid opdateret med de nyeste andelsboliger, og du kan oprette en søgeagent så du får besked når der udbydes en ny bolig til salg der passer til dig. Du kan se alle de aktuelle andelsboliger til salg - andelslejligheder og andelsrækkehuse - på listen herover.

Klik på overskriften ud for hver bolig for at læse mere. Søger du bestemte typer andelsboliger, så brug søgefunktionen til at indsnævre din søgning. Her kan du søge efter størrelse og salgspris, og tilføje flere byer til din søgning.

Tilmeld dig som boligsøger og få besked om nye andelsboliger til salg 

Vores boligsøgemaskine er altid opdateret med de nyeste andelsboliger til salg. Du kan oprette dig som boligsøger ved at trykke her - så får du besked når der kommer nye andelsboliger til salg som matcher dine søgekriterier.